Haberler

Ebes Konferansı 24-26 Mayıs'ta İstanbul'da Gerçekleştirilecek

Her yıl ekonomi ve finans biliminin önde gelen temsilcilerini İstanbul'da buluşturan uluslararası bilimsel, akademik kuruluş olan Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği (EBES) "Eurasia Business and Economics Society", yedinci konferansını 24-26 Mayıs...

Her yıl ekonomi ve finans biliminin önde gelen temsilcilerini İstanbul'da buluşturan uluslararası bilimsel, akademik kuruluş olan Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği (EBES) "Eurasia Business and Economics Society", yedinci konferansını 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansa Türkiye de dahil 63 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin de bulunduğu 510 akademisyen ve uzman katılacak.

Katılımcılar dünya ekonomisini değerlendirecek ve 3 gün boyunca 300'e yakın bilimsel makaleyi sunup tartışacak.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan'ın konuşma yapacağı konferans, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) işbirliği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)ile VOB desteğiyle gerçekleştiriliyor.

-Yurt dışından yoğun ilgi-

EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, konferansa ilişkin, "EBES olarak her yıl biri Türkiye'de ikisi de yurt dışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenliyoruz. Konferanslarımıza olan uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor" bilgisini verdi.

Bilgin, konferansa, Türkiye'den katılımın yüzde 7'den bile daha az olduğunu ve uluslararası akademik çevrelerden yoğun ilgi bulunduğunu da kaydetti.

EBES, çoğunluğu yurt dışında bulunan Türk akademisyenler tarafından 2008 yılında kuruldu.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

istanbul türkiye avrasya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title