Haberler

EBES 750 Ekonomisti Barselona'da Buluşuyor

Güncelleme:

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 61 ülkeden 750 civarında akademisyen, bankacı ve uzmanı Barselona'da bir araya getiriyor.

Her yıl İstanbul'da ve yurtdışında düzenlediği konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 14. Konferansını 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde Barselona'da düzenliyor. 3 gün sürecek konferansta, 61 ülkeden 750 civarında akademisyen, bankacı ve uzman 450'ye yakın bilimsel çalışmayı sunup tartışacak.

Konferansa, dünyanın seçkin üniversitelerinden aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörleri ile küresel ekonominin önde gelen isimlerinin yanı sıra; Tayland, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin merkez bankaları ile Dünya Bankası gibi uluslararası ve Suudi Kalkınma Fonu gibi ulusal kuruluşların temsilcileri de katılacak. SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ile ünlü finans profesörü Jonathan Batten da konferansa katılacak isimler arasında yer alıyor.

KATILIMCILARIN %85'i YABANCI

Konferansta teorik konuların yanında dünya ekonomisinin gündemindeki konular da ele alınacak. Konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES'in her yıl biri İstanbul'da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, EBES konferanslarının uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini söyledi. EBES konferanslarının önemli bir özelliğinin de yabancı katılım oranının yüksekliği olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, "Barselona'da yapılacak konferansta yabancı katılım oranı yüzde 85'in üzerinde. Dolayısıyla EBES, Türkiye'nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı yapıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Barselona İstanbul Tayland Avrasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title