Haberler

Ebeler Haftası

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, anne ve bebek sağlığı açısından ebelik mesleğinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, anne ve bebek sağlığı açısından ebelik mesleğinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Uzun, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ebeliğin toplumda vazgeçilmez meslekler arasında olduğunu ifade etti.

Gebelik, doğum, emzirme gibi son derece önemli deneyimler geçiren kadınların sağlığının, toplum sağlığının en önemli boyutunu oluşturduğunu belirten Uzun, şunları kaydetti:

"Annenin sağlığı, çocuğun sağlığını ve dolayısıyla ailenin sağlığını doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu açıdan bakıldığında, anne, çocuk, hastalık ve ölümlerini azaltmaya odaklanan ebelik, toplumun en temel ihtiyacı için hayati bir hizmet vermektedir. Anneliği güvenli hale getirmek için ailelerin ve gebelerin temel bakıma ulaşmalarında ebelerin rolü büyüktür. Ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebelik, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uzun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title