Haberler

Eat Smart Projesine Yaşar'dan Destek

Güncelleme:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe sınırları içerisinde bulunan Zeynep Salih Alp Kız Teknik ve Meslek Lisesinin yürüttüğü "Eat Smart" projesine destek verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe sınırları içerisinde bulunan Zeynep Salih Alp Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin yürüttüğü "Eat Smart" (Sağlıklı Beslen) projesine destek verdi.

Comenius Programı ile Türkiye'de proje temsilcisi olan okulu ve proje ortağı ülkelerden gelen konukları makamında ağırlayan Yaşar, tercüman aracılığıyla Belçika, Litvanya, Bulgaristan ve Portekiz'den gelen öğrencilere Yenimahalle'yi ve yaptığı hizmetleri anlattı.

"YENİMAHALLE'Yİ ÇOK BEĞENDİK"

Yenimahalle'nin cumhuriyetin ilçesi olduğunu belirten Başkan Yaşar, "Sizleri burada görmekten onur duyuyorum. Farklı ülkelerden gelen misafirler bizim gelenek ve göreneklerimizi öğreniyor. Aynı şekilde bizlerdegeleneklerini ve kültürlerini öğreniyoruz. Yenimahalle'yi beğendiğinizi umut ediyorum. Yenimahalle her yönüyle tam donanımlı bir ilçedir. Benim görevim dahilinde olmamasına rağmen okulların tadilatlarını yaptırıyorum. Eğitime desteğim tamdır" dedi.

Başkan Yaşar'a yoğun ilgi gösteren ve bol bol fotoğraf çekinen Kogeka 7-Sınt Jozef Instıtuut, Plunges Senamıescıo Vıdurıne Mokykla, SouSveti Kiril İ Metodii, Eb 2/3 de Canedo okullarından gelen öğrenciler ve öğretmenler ise Yenimahalle'yi çok beğendiklerini söyledi. Projenin öğrencilerin ve genç neslin sağlıklı bir yaşam biçimine kavuşmasına hizmet ettiğini belirten öğretmenler, "Amacımız, insanların sadece kendi sağlığını değil, başkalarının da sağlığınasaygı duymasını ve bilinçli bir tüketici olmasını sağlamaktır" dedi.

"İNSANLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİ ÇOK ZORLAŞTI"

Projeye de değinen Yaşar, "Sağlıklı beslenme konusu çok önemli. Artık insanların sağlıklı beslenmesi çok zorlaştı. Tükettiğimiz çoğu gıdaya sağlıksız maddeler karıştırılıyor. Aynı zamanda dünyamızı kirleten çeşitli atıklar suyumuzu ve havamızı da kirletmektedir. Bunun için bu konuda duyarlı olmanız çok güzel. Herkes bu şekilde duyarlı olursa o zaman sağlıklı besinler tüketebiliriz. Bunu başaracağınıza inanıyorum. Sizler bu gezi sırasında Türk mutfağını da görmüş oldunuz. Yemeklerimiz çok lezzetlidir" diye konuştu.

YAŞAR'DAN AVRUPA BİRLİĞİ ELEŞTİRİSİ

Türkiye'nin yıllardır Avrupa Birliği konusunda bekletilmesini de eleştiren Yaşar, "Türkiye, İslam dünyasının laik, demokratik ve örnek bir ülkesidir. Eğer ülkemiz AB'ye girerse bundan karlı çıkacak olan AB ülkeleridir. Ülkemiz her anlamda AB'ye güç katacaktır. Biz sadece yaşam standartlarımıza katkıda bulunması açısından AB'ye girmek istiyoruz. Başka bir amacımız yok" dedi. Ziyaretin sonunda, konuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün portresinin bulunduğu çini armağan eden Başkan Yaşar, konuklardan da ebru sanatı tablosu hediye aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Yenimahalle Fethi Yaşar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title