Haberler

E Twınnıg Bölge Çalıştayının İlki Manisa'da Yapıldı

Avrupa Okul Ortakları Ağı (e Twinnig) Bölgesel Çalıştayı’nın ilki Manisa Anemon Otel’de başladı.

Avrupa Okul Ortakları Ağı (e Twinnig) Bölgesel Çalıştayı'nın ilki Manisa Anemon Otel'de başladı. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin ev sahipliğini üstlendiği çalıştay iki gün sürecek ve eğitimler sonunda katılımcı öğretmenlere sertifika verilecek.

Anemon Otel'de yapılan çalıştaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Sorumlusu Necmettin Okumuş, e twinnig çalıştayının farklı illerden gelen temsilcileri, Manisa ve farklı illerden gelen öğretmenler katıldı.

"AMACIMIZ AVRUPA'DA DAHA FAZLA PROJE İLE YER ALABİLMEK"

Avrupa Okul Ortakları Ağı (e Twinnig) Manisa İl Koordinatörü Ahmet Morsümbül, şimdiye kadar belirledikleri hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek bundan sonraki amaçlarının Avrupa'daki yarışmalarda Manisa'dan katılan proje sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Morsümbül, "İl Milli Eğitim ve Ar-ge birimi olarak Manisa'daki öğretmenlerin sayılarını artırmaya çalıştık. E twinnig'i tanıtmak ve üye sayımızı artırmaktı. Bunun dışında ilçe seminerlerine devam etik. Amacımız proje sayımızı artırmaktı. İl Milli Eğitim Ar-Ge birimi olarak Manisa'nın en iyi e twinnig projesini seçebilmekti. Sadece öğretmenler değil öğrencilerde bu sistemin içine dahil olabilmesi için 'Bana Projeni Anlat' yarışması düzenledik. Yarışmamızın birincisini burada sizlere sunacağız. Avrupa'da öğretmenler sunuyordu projeleri fakat biz bir ilki gerçekleştirerek öğrencilere projelerini sunma imkanı tanıdık. Bunun yanında önceki dönemlerde üye ve proje sayımız azdı fakat yarışmadan sonra 225 üye ve 106 proje yarışmaya dahil oldu. Geçen yıl belirdiğimiz tüm hedeflere ulaştık. Bundan sonraki hedefimiz ise Avrupa'da Manisa'dan kalite ödülü alan sayısını artırmak. Avrupa'nın en iyilerinin seçildiği projelere Manisa'dan öğretmenlerimizin dahil olmasını istiyoruz." dedi.

Farklı illerden gelen 81 koordinatör öğretmenin katılımıyla İlk kez Manisa'da gerçekleştirilen Bölgesel Çalıştay da öğretmenler tarafından e twinnig'e dair bilinmesi gerekenler detaylı biçimde dinleyicilere aktarıldı.

EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKALAR VERİLECEK

Manisa Milli Eğitim Arge Müdürü Necmettin Okumuş, "İki gün boyunca burada öncelikle proje ödüllerimizi vereceğiz. Ardından da gerekli eğitimlerimiz vereceğiz bunun sonunda sertifikalarınızı alacaksınız. On ilçeden 35 arkadaşımız ve 45 tanede diğer illerden olmak üzere burada toplandık. Burada alacağınız eğitimlerin ve çalıştayımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜLER KURULACAK

Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Uluslar arası işbirliği ile ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelinmekte, bu sayede önyargılar kırılmakta ve kültürler arası köprüler kurulmaktadır. Manisa'nın en iyi e twinnig projesinin ana temasını bu nedenle 'Kültürler Arası Köprü' olarak belirledik. Manisa'da bu projeleri başlatan öğretmelerimiz hem Manisa hem Türkiye'yi dünyaya tanıtmaya çalışmaktadır. Okulların internete ortamında proje ortakları kurması, öğretmen eğitiminin yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin paylaşılması, öğretmen ve öğrenci arası bilişim teknolojilerinin kullanımının artırılması ve yabancı dil becerilerinin artırılmasını hedeflemektedir. Manisa olarak bizlerde e twinnig projesi içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN OKULLAR

Toplamda 106 proje başvurusu olduğunu aktaran il koordinatörü Ahmet Morsümbül şunları söyledi:

"İlkokul Ortaokul lise ve özel lise olarak değerlendirmelerimizi yaptık. Ödül alanların Avrupa'da bizleri Türkiye ve özellikle Manisa olarak tanıtmalarını istiyoruz. İlkokul kategorisinde toplam 16 proje katıldı. Birinci olan okul Şehzadeler Gazi İlkokulu oldu. Ortaokullar kategorisinde toplam 42 proje yer almıştır. Birinci olan okul Turgutlu Şadi Turgutlu Ortaokulu oldu. Özel okullar kategorisinde toplam 14 okul yer almıştır. Birinci olan okul Akhisar Koleji olmuştur. Lise kategorisinde toplam 34 proje yer almıştır. Birinci olan okul Kula Selim Palanduz Lisesi olmuştur." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Recep Dernekbaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title