Haberler

E Okul VBS giriş, E Okul Öğrenci bilgilerine erişim

Güncelleme:

E Okul VBS giriş, E Okul Öğrenci bilgilerine erişim. MEB tarafından öğrencilerin ve velilerin hizmetine sunulduğu günden bu yana öğrencilerin ve velilerin işini hayli kolaylaştıran sistem E Okul hizmetine ulaşım ve sistem hakkında detaylar haberimizde.

E Okul VBS giriş, E Okul Öğrenci bilgilerine erişim. MEB tarafından öğrencilerin ve velilerin hizmetine sunulduğu günden bu yana öğrencilerin ve velilerin işini hayli kolaylaştıran sistem E Okul hizmetine ulaşım ve sistem hakkında detaylar haberimizde.

Günümüzün hızla gelişen teknoloji çağına uyum sağlayabilmek amacı ile Milli eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda gelişen teknolojinin tüm etkenleri yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de Milli Eğitim B akanlığı tarafından son birkaç yıldır Türkiye'deki eğitim sisteminde internet ve teknoloji tabanlı olarak uygulanmakta olan çok sayıda sanal eğitim projesi oluşturuluyor. Bu kapsamda internet üzerinde hizmete açılan ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren çok sayıda dijital eğitim uygulaması ile eğitimde çok daha çağdaş standartların yakalanabilmesi amaçlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul projesi ile birlikte öğrencilerin ve velilerin ve hatta öğretmenlerin arasında bulunan eğim ilişkisinin çok daha sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi sağlanıyor.

E OKUL VBS GİRİŞ

Öğrencilerin ve velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabilme imkanına sahip olabildiği Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin en güncel eğitim durumlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından itibaren üniversite düzeyine gelen kadar ki tüm eğitim sürecini kapsayan eğitim bilgileri bulunmaktadır. Bu şekilde öğrencilerin eğitim durumları ile ilgili olarak internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi ile birlikte öğrenilebiliyor. Bu sistem bir okul yönetim bilgi sistemidir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılında MEBSİS projesinin önemli bir parçası olarak oluşturulan e-Okul sistemi Türkiye'deki eğitimi daha modern ve daha kaliteli standartlara kavuşturulabilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul sistemi sanal ve merkezi bir eğitim yönetim sistemi olarak hizmet vermektedir. İki aşamadan oluşan bu sistem ile birlikte Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin ilk eğitime başlamalarından, üniversite düzeyine kadarki eğitim süreçlerini içeren bir sistemdir. Çocuğunun okul durumu ile ilgili olarak her zaman takip gerçekleştirebilmek için çocuğunun okuluna giderek öğretmenlerinden güncel durumu ile ilgili olarak bilgi alabilme şansını pek bulamayan veliler, günümüz modern Türkiye'sinde eğitimde aktif olarak kullanılan MEB e-Okul sistemi sayesinde çocuklarının okuldaki güncel durumunu takip edebilme şansını yakalıyor.

Türkiye'deki eğitim hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern koşullara ulaştırılabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi iki aşamadan oluşan bir yönetim bilgi sistemidir. Özellikle öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri ve çok daha fazla güncel eğitim bilgisinin girişi bu sanal portal üzerinde her eğitim günü sonunda öğretmenler tarafından e-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Veliler ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, çocuklarının okuldaki en güncel durumları ile ilgili olarak her zaman en güncel bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilme ve ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title