Haberler

E Lab - Maçka'da "Buradayız" Sergisi

Güncelleme:

Gündelik yaşam alanlarında çözümler öneren proje kapsamında açılan sergiler 'Her sağlık kuruluşuna sanat sloganıyla etkinliklerine devam ediyor.

SERGİ : "BURADAYIZ"
İnan Tanju Büyükkaya-Erhan Cihangiroğlu-
Günsel Demirci-Merve Turan-Ercan Olgun-Özer Toraman
17 NİSAN-15 MAYIS 2014
Kokteyl: 17 Nisan Perşembe Saat 18.00-20.00 e lab – Maçka
Şeli Art Project işbirliğiyle
Gündelik yaşam alanlarında sanatsal çözümler öneren proje kapsamında açılan sergiler 'Her sağlık kuruluşuna sanat' sloganıyla etkinliklerine devam ediyor.

"BURADAYIZ" adlı sergimize, eserlerimize söz hakkı verme, bir dillerinin olduğunu belirtme ve burada olduğumuzu söyleyebildiğimiz bir sergi olarak bakmaktayım. Serginin adından da anlaşılabileceği gibi biz genç sanatçılar kendimizi ve yapmış olduğumuz sanatı amacımızla birlikte ortaya koymaya çalıştık. Bu niyeti taşırken öncelik olarak, en hassas biçimde orijinalliğimizin ilk bakışta konuşan baskın dil olmasına özen gösterdik. Zannediyorum sergi amacına hizmet edebilecektir. Bu amaçtan yola çıkarak söyleyebilirim ki, Benimde kendi sanat anlayışıma uygun olarak üretmeye çalıştığım eserlerimle, amacım, sergi bağlamında izleyiciye, resim sanatı alanında yeni başlangıçlar yapmak ve yeni bir dil oluşturmaya çalıştığımın mesajını vermektir. Eserlerim, ilk bakışta Sürrealist izlenimler verse bile, oluşturmuş olduğum eserlerimin asıl ve yegâne amacı doğal, saf ve süslemecilikten uzak bir sanat anlayışı ortaya koyabilmektir. Elbette bunu yaparken bilinçaltı destekli yaratım sürecine kendimi denetlemeksizin bırakmam gerekiyordur. Yani fırçama ve boyalarıma düşüncemin müdahale etmediği yarı trans halinde gerçekleşen eserler üretmektir. Bu düşünceme sadık kalarak kendi bilinçaltımın gönderdiği, problemimden ve orada olanlardan söz eden eserler üretmeye çabalamaktayım. Eserlerim, kendi bilinçaltı dünyamın içinde bulunduğu durumu ve içinde bulundurduğu "Şeyleri" izleyiciyle çok küçük kesitler halinde sunmaktadırlar. Aslında eserimin karşısına geçen izleyici benim bilinçaltı dünyama ait çok küçük alanlarla buluşmaktadırlar.
İnan Tanju BÜYÜKKAYA
''BURDAYIMSINYIZ"
* Burda...sergi alanında
* Burdayım...sanatçı
* Burdasın...izleyici
* Burdayız...birlikte
Ercan OLGUN

Resimleriyle farklı yaklaşımlar geliştiren sanatçı Merve Turan, düş dünyasını sistem illüzyonlarına zıt olarak paylaşıma açmayı deniyor. Bu paylaşım için çocukluk zihni berraklığı, unutulan çoğul, tarihsel portre yıkımı, çizgilerdeki netlik ve nesnelerin devinimine yapılan renk vurgusu gibi yöntemleri kullanıyor. Turan "biz" sorunsalına hikayeler sonrasında yanıt arıyor. Hikayelerin bittiği, hikayelerin sömürüsünün bitmeye yüz tuttuğu çağımızda, Turan izleyiciyi yeniden ve yeniden düş kurmaya çağırıyor.
Merve TURAN

Kokteyl: 17 NİSAN PERŞEMBE SAAT 18.00 e lab Maçka
Maçka Cad. Feza apt No: 1 (Giriş katı)-İTÜ Maçkanın karşısı
TEŞVİKİYE - İSTANBUL

Kaynak: Bültenler / Güncel

maçka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title