Haberler

DYP Cari Açık İçin AKP'ye "Ekonomi Kitabı" Önerdi

DYP'den, "Cari Açık" Konusunda AKP'nin Ekonomi Kurmaylarına İlginç Bir Tavsiye Geldi. DYP, "Ekonomi Kitabı" Okumalarını Tavsiye Etti.

DYP'den "cari açık" konusunda AKP'nin ekonomi kurmaylarına ilginç bir tavsiye geldi.

Konu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın rekor seviyelere ulaşan cari açık için önlem alınması gerektiği sözleri ile gündeme gelirken, DYP de cari açık sorununu masaya yatırdı.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Altınok ile Ekonomik ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Süleyman Tuluğ Ok imzalı "Rakamlarla Ekonomiye Bakış" başlıklı 22 sayfalık çalışmada "ekonominin yumuşak karnı" olarak nitelenen cari açığın "korkuttuğu" kaydedildi.

AKP'nin uygulamaya ısrarla devam ettiği "düşük kur-yüksek faiz" politikası ile yeni krizlere davetiye çıkartmaktan bir türlü vazgeçmediği belirtilen çalışmada, şöyle denildi:

"Son üç yıldır başarılı olduğu iddia edilen enflasyonla mücadele politikasında, 'yüksek faiz-düşük kur' uygulamasının ekonomide yarattığı tahribatı göremeyen AKP iktidarı, bu süreçte ekonomiden daha hızlı büyüyen 'cari açığın' artık enflasyonu körükleyen yeni bir tehlike oluşturduğunun da farkında maalesef değil.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title