Haberler

Düziçi'nde Çiftçilere Zeytin Fidanı Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Düziçi ilçesinde, yüzde 50 hibe destekli 20 bin Gemlik tipi tüplü zeytin fidanı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Düziçi ilçesinde, yüzde 50 hibe destekli 20 bin Gemlik tipi tüplü zeytin fidanı dağıtıldı.

Kaymakam Mustafa Koç, yaptığı açıklamada, dağıtılan zeytin fidanlarıyla, ilçede zeytinciliği daha kaliteli ve verimli hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam da, ilçede bu tür desteklemelerin artarak devam edeceğini belirterek, "Meyvecilikte kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden 218 bin lira ayrıldı, bu rakamın 56 bin lirasını Düziçi ilçesi için kullanacağız. Yöremizde son yıllarda büyük gelişme gösteren zeytincilik, son dağıtılan fidanlarla daha iyi seviyelere ulaşacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Gemlik Düziçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title