Haberler

Düzensiz Göç Hareketi Toplantısı

İzmir Valililiğince, düzensiz göçmen hareketleriyle meydana gelebilecek ölümlerin önüne geçilebilmesi, geri gönderme ve barınma merkezi olarak yapılan tesislerin ivedilikle devreye alınması amacıyla Çeşme'de toplantı düzenlendi.

İzmir Valililiğince, düzensiz göçmen hareketleriyle meydana gelebilecek ölümlerin önüne geçilebilmesi, geri gönderme ve barınma merkezi olarak yapılan tesislerin ivedilikle devreye alınması amacıyla Çeşme'de toplantı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, düzensiz göç ve göçmenlerle ilgili valilik bünyesindeki kurumlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayı arttırmak, kentte ve Çeşme ilçesi özelinde düzensiz göçün önlenmesi için alınması gereken tedbirleri değerlendirmek ve yakalanan düzensiz göçmenlerin işlemlerinin koordineli ve yapılması için gereken planlamalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak, sorunların çözülebilmesi ve alınması gereken diğer ilave tedbirleri görüşmek amacıyla toplantıyı düzenlediklerini bildirdi.

Çeşme ilçesinin Yunanistan'a ve adalara yakınlığı nedeniyle illegal yollardan geçiş yapmak isteyen göçmenler tarafından sıkılıkla tercih edildiğini hatırlatan Toprak'ın, düzensiz göçmen geçişinin önlenmesi, denizdeki ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla turizm bölgesi Çeşme'ye göçmen gelişlerinin kontrol altına alınması büyük önem taşıdığını aktardığı bildirilerek şu ifadelerine yer verildi:

"Göçmenlerin yoğun olarak denizde, yolda, karada hayatlarına, canlarına da mal olan birtakım olumsuz sıkıntılar yaşadıklarını da hep birlikte ibretle görüyoruz. Baktığımızda tüm bu göç olaylarını ortaya çıkaran, savaşlar, çatışmalar ve ülkelerin üzerindeki bazı güçlerin planlı ortaya çıkardıkları sıkıntılardır. O zaman elbirliğiyle, yerinden edilmiş, savaş ve iç çatışmalar nedeniyle bulundukları ülkelerin dışına sığınmış insanları bulundukları ülkede rahat yaşatabilmek, iyi misafir edebilmek esas amaç olmalı. Bu esas amacın en can alıcı noktası da, o savaşların çatışmaların, kavgaların ve terör hareketlerinin yaşandığı o ülkelerdeki savaşı, zulmü, kavgayı bitirip onları kendi öz vatanlarında yaşamaya teşvik edebilmektir."

Toplantıya Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Çeşme Kaymakamı Mustafa Eryakıran, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Göç İdaresi İl Müdür Vekili Himmet Uygun, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü, Çeşme, Karaburun ve Urla İlçe Jandarma komutanları, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü ve Çeşme Sahil Güvenlik yetkililerinin katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak İzmir Çeşme Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title