Haberler

Düzeltme) Yılmaz: "Fuarlar ve Kongre Turizmi Kent Ekonomilerini Güçlendirir"

Gaziantep’in fuar ve kongre merkezi olma yolundaki çabalarına destek verdiklerini açıklayan Tuğcan Hotel Genel Müdürü Necmi Yılmaz, fuar ve kongrelerin ülke ve kent ekonomileri için büyük katma değerler sağladığını belirterek, “Fuarlar ve kongreler kentlerin vizyonunu dünyaya açarken ekonomilerinin de gelişmesine önemli katkılar sağlar” dedi.

Gaziantep'in fuar ve kongre merkezi olma yolundaki çabalarına destek verdiklerini açıklayan Tuğcan Hotel Genel Müdürü Necmi Yılmaz, fuar ve kongrelerin ülke ve kent ekonomileri için büyük katma değerler sağladığını belirterek, "Fuarlar ve kongreler kentlerin vizyonunu dünyaya açarken ekonomilerinin de gelişmesine önemli katkılar sağlar" dedi.

Son dönellerde Gaziantep'te gerçekleştirilen ve markalaşma yolunda önemli çalışmalara sahne olan fuar ve kongre turizminin ülke ve kentler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Tuğcan Hotel Genel Müdürü Necmi Yılmaz, açılışına katıldığı Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı'nda yaptığı değerlendirmede ürün ihtisas fuarlarının önemine değinerek fuarların ve kongrelerin turizm açısından önemine dikkat çekti.

Binlerce yıllık kültür birikimiyle Gaziantep'in sahip olduğu değerlerle marka bir kent olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, fuar ve kongrelere katılan yerli ve yabancı katılımcılar içinde Gaziantep tanıtımının önemli olduğunu belirtti.

Fuar ve kongre turizminin sadece birkaç sektörü değil, birçok sektörü yakından ilgilendirdiğine de dikkat çeken Tuğcan Hotel Genel Müdürü Necmi Yılmaz, "Son dönemlerde Gaziantep'te düzenlenen ve her geçen gün bir önceki yıla oranla daha verimli geçen fuarlar ve kongrelerin elbette sadece birkaç sektörü değil Gaziantep'in genel ekonomisini yakından ilgilendirdiğini söylemek pek abartı olmaz. Bugün Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarına katılmak için gelen katılımcılar fuar dışındaki zamanlarını Gaziantep'i tanımak için değerlendiriyor. Birçok sektör bu konukların kentimize gelmesinden dolayı olumlu yönde etkileniyor. Otellerimizin doluluk oranları yüksek. Gıda sektörü ve restoranlarla hediyelik eşya satışlarında önemli artışlar var. Yani fuar ve kongre kentlerin ekonomik hareketlilik kazanması için önemli. Gaziantep'in birçok alanda turizm için önemli adımlar atması gerekiyor. Konaklama açısından yeterli tesis ve alt yapı bulunuyor. Bu sektörün sağlayacağı en önemli gelişmelerden biriside şüphesiz nitelikli istihdamın arttırılması yönünde olacak. Ulusal ve uluslararası patentli markalaşmış fuarlar beraberinde ekonomik hareketliliği ve üretimi getirecektir. Gaziantep ortak aklının bu anlamda Gaziantep'in kongre ve fuarlar kenti haline getirilmesi için çalışmalar yürüteceğini, yürütülmekte olan çalışmaları destekleyeceklerini umuyorum. Bizler son dönemlerde Gaziantep'te oteller birliği oluşturmaya ve bu birlik altında en iyi hizmeti nasıl verebiliriz, sektörümüzün gelişmesi için neler yapabiliriz gibi hayati konuları gündemimize alıyor ve aldığımız karları uyguluyoruz. Yakın zamanda Gaziantep sadece sanayisi ve sahip olduğu kültürel değerleriyle değil aynı zamanda kongreleri ve fuarlarıyla da anılacaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title