Haberler

Düzeltme) Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2224'üncü Kuruluş Yıldönümü Dolayısıyla Tanıtım Videosu...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2224’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla tanıtım videosu hazırlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2224'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla tanıtım videosu hazırlandı. "Etkin, Caydırıcı, Saygın" sloganıyla öne çıkan videonun müziğini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı.

Türklerin temel ordu teşkilatlanma sistemi olan 10'luk sistemin kurucusu Mete Han'ın tahta çıktığı Milattan Önce (MÖ) 209 yılı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asli unsuru olan Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul ediliyor. Bu yıl 2224'üncü kuruluş yıldönümü kutlanan Türk Kara Kuvvetleri'nin zaferlerle dolu tarihindeki en önemli dönüm noktalarını vurgulayan bir tanıtım klibi hazırlandı. Müziğini ünlü müzisyen Can Atilla'nın yaptığı klipte, "Etkin, Caydırıcı, Saygın" sloganı ile faaliyetlerine yön veren Türk Kara Kuvvetleri'nin yetenekleri ile geçmişten günümüze barışı destekleme faaliyetleri ve gelecek projeksiyonu yer alıyor.

Türk tarihine yön veren önemli savaşların sıralandığı video, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı, İstanbul'un Fethi, Çanakkale Savaşı ve Büyük Taarruz başlıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın günümüzdeki faaliyetlerinin görüntüleriyle devam eden videoda "Cesur", "Kararlı", "Hududun Aslanı", "Üstün Manevra Kabiliyeti", "Yüksek Ateş Gücü", "Milletin hizmetinde", "Dünyaya uzanan barış eli" gibi temalar işleniyor.

Kore ve Kıbrıs savaşlarından kesitlerin yer aldığı videoda ayrıca Somali, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan ve Afganistan'da Türk ordusunun faaliyetleri kısa kısa aktarılıyor. Dünyanın sayılı orduları arasında gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yansıltıldığı video, "Geleceğe yürüyoruz" sloganıyla sona eriyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Can Atilla Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title