Haberler

Düzeltme) Kara Kuvvetleri Geleceğin İhtiyaçlarına Cevap Verecek

2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında "Silahlı Kuvvetler’in demir yumruğu" Kara Kuvvetleri Komutanlığı, değişen harp koşullarına uygun olarak geliştirilecek.

TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında "Silahlı Kuvvetler'in demir yumruğu" Kara Kuvvetleri Komutanlığı, değişen harp koşullarına uygun olarak geliştirilecek. Kışlalar çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılandırılarak eğitim, öğretim ve denetim sistemi etkinleştirilecek. Hudut birliklerinin teşkilat etkinliği artırılacak.

Genelkurmay Başkanlığının "TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi" kapsamında 2015 yılının ilk sempozyumu olan "Kara Kuvvetleri Kurumsal Gelişim Projeleri Sempozyumu" Kara Harp Okulu'nda düzenlendi. 2 gün süren sempozyumun kapanışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay, astsubay ve uzman personel katıldı

Kurumsal gelişim projelerinin temel amacı, Kara Kuvvetleri'nin temel ihtiyaçlarını ve sorun alanlarını bilimsel yöntemlerle tespit ederek kalıcı çözümler geliştirmek ve kararlı bir şekilde uygulamak. Yapılan çalışmalarla Kara Kuvvetleri'nin sürekli gelişim anlayışı içerisinde ve Türk milletinin yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, milli askeri kültür ve temel değerlerini muhafaza ederken, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya ulaşması hedefleniyor.

Projelerin milli ve askeri kültüre uygun olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ailesini oluşturan tüm personelin fikirlerinin alınmasıyla, ortak akıl mekanizmalarının işletilmesiyle ve bir plan dahilinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Komuta ve kuvvet yapısının etkinliğinin artırılması, Kara Kuvvetleri eğitim, öğretim ve denetleme sisteminin etkinleştirilmesi, sınır fiziki güvenlik sistemi/hudut birliklerinin teşkilat etkinliği, harekat merkezlerinin etkinliğinin artırılması, operatif karargahlarının teşkilat etkinliği ve kışlaların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarda TMH ve hudut konuları öncelikli olarak ele alınıyor.

Sempozyum sonucunda, Kara Kuvvetleri'nin değişen harp ortamının gereklerine uygun olarak, kurumsal gelişimin sürekliliğini sağlaması ve bunu bir yetenek haline dönüştürmesinin önem arz ettiği, başlatılan kurumsal gelişim projelerinin ve yetenek kazandırma çalışmalarının kuvvet yapısının geliştirilmesine ve harekat etkinliğinin artırılmasına katkı sağladığı vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hulusi Akar Necdet Özel Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title