Haberler

Düzelterek Yeniden) Emekli Deniz Subaylarından Askeri Liselerin Yeniden Açılması Talebi

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanan Deniz Harp Okulu ile OHAL kapsamında kapatılan Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nin 243'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanan Deniz Harp Okulu ile OHAL kapsamında kapatılan Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nin 243'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören öncesinde emekli deniz subayları, yaptıkları basın açıklamasıyla OHAL kapsamında kapatılan askeri liselerin yeniden açılmasını talep etti.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun ev sahipliğinde Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleşen törene, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu mezunları, bu okullarda görev yapmış öğretmenler, yöneticiler ile görevdeki deniz piyade ve deniz istihkam sınıfı subaylar ile emekli deniz subayları katıldı.

EMEKLİ DENİZ SUBAYLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Törene katılanlar için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul'daki bazı iskelelerden vapur ile duraklardan otobüs kaldırıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TUSED) üyeleri, Bostancı İskelesi'nde buluşarak burada bir basın açıklama yaptı.

ASKERİ OKULLARIN YENİDEN AÇILMASI İSTENDİ

Emekli subaylar adına bir konuşma yapan TUSED üyesi emekli Korgeneral Atilla Kezek, askeri okulların kapatılmasını kabullenemediklerini söyledi.

"TÜRK MİLLETİ'NİN VİCDANINDA..."

Kezek, "Kanun hükmününde kararnamelerle bir günde yapılan bu düzenlemelerin 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışmanın heyecanı ve geçiş döneminin ihtiyacı nedeniyle fazla incelenmeden yapıldığını, ülkemizin ve silahlı kuvvetlerimizin geeleceği ile ilgili böylesine önemli kararların Türk Milleti'nin vivdanında ve onun temsilcisi yüce mecliste enine boyuna tartışılıp, ilgili kurumları görüşü alınmadan yürürlüğe konulmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve Türkiye'nin dünya denizlerindeki yüksek menfaatleri nedeniyle başta Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi olmak üzere tarihi geçmişi olan ata yadiğgarı tüm sabuy ve astsubay kaynakları okullarımızın yeniden açılmasını istiyoruz" dedi.

Emekli subaylar, mezun oldukları okulun 243. yıldönümü törenlerine buruk ve üzüntülü bir şekilde katıldıklarını belirterek alınan kararlardan geri dönülmesini talep ettiler.

Emekli Deniz Binbaşı Cahit Üren, mezun olduğu Deniz Lisesi'nin kapatılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, "Askeri okulların kapatılmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için mahzurludur. Karar vericilerin bu konuyu tekrar düşünmeleri ve karardan süratle geri dönmeleri lazım. Memleketimizin bekası bunu gerektirir" diye konuştu.

EMEKLİ KURMAY ALBAY OĞUZ: "ÜZÜNTÜLÜ GİDİYORUZ"

Deniz Harp Okulu'nun 2001-2003 yılları arasında Dekanlığı'nı yapan Emekli Deniz Kurbay Albay Celalettin Oğuz da "Bugün hüzünlüyüz. Çünkü ilk kez öğrencisi olmayan bir zamanda Deniz Harp Okulu'na gidiyoruz. TÜrkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet kalması için, güvenliği için subay yetiştirmeye ihtiyacı vardır. Bu yanlışlardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.Saat 10.30'da başlayan 243. yıl kutlama töreni basın mensuplarına kapalı gerçekleşti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Harp Okulu Heybeliada İstanbul Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title