Haberler

Düzelterek Yeniden) - Arkadaşına Cinsel Saldırıda Bulunan Eşinin Cezalandırılmasını Sağladı

Düzelterek Yeniden

---------

Sayın Yazıişleri Müdürleri'nin dikkatine, aynı başlıkla verdiğimiz haberdeki isimleri mahreçleyerek yeniden veriyoruz. Haberin bu şekilde kullanılmasını rica ederiz.

Doğan Haber Ajansı

----------------------

ESENYURT'ta yaşayan M.A.Ü, eşi A.Ü'nün  arkadaşı olarak evlerinde kalan özel güvenlik görevlisi A. Ç.'ye, eşinin işyerinde olmasını fırsat bilerek cinsel saldırıda bulundu. A.Ç., arkadaşı A.Ü'yü aradı, ancak saldırganın müdahalesiyle telefon yere düştü. Açık kalan telefondan arkadaşının bağırışlarını duyan A.Ü.,  polisi arayarak eşini yakalattı. Tutuklanan M.A.Ü, ilk duruşmada "Cinsel saldırı" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinsel taciz davasının ilk duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık M.A.Ü, mağdur A.Ç., ile tarafların avukatları katıldı. Tutuklu sanık M.A.Ü, olayla ilgili soruşturma aşamasında ifade verdiğini, ayrıca cezaevinden yazılı savunma dilekçesini de gönderdiğini hatırlatarak "Cinsel saldırı" suçunu işlemediğini belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen M.A.Ü., beraatini istedi.

MAĞDUR OLAYI ANLATTI

Müşteki A.Ç., ifadesinde, Bolu'da yaşadığını, çalışmak için geldiği İstanbul'da bir otelde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirtti. Sanık M.A.Ü'nün  eşi ile aynı işyerinde çalıştıklarını kaydeden A.Ç., "A.Ü'nün evinde kiracı olarak kalmaya başladım. Önce bir hafta kadar yanlarında kaldım. Olay gecesi, A.Ü., gece vardiyasina gitti. Gece saat 01: 30 civarında sanık M.A.Ü.,  geldi. Ben de oruç tutuyordum, bir şeyler atıştırmak için yani sahur için mutfağa gittim. O arada yemek hazırladım. Yemeğimi yerken sanık geldi, beraber yemek yedik. Odama çekildim. 10 dakika kadar sonra M.A.Ü., odama geldi. Elinde mavi bir şort vardı. 'Bunu giyeceksin' diye bana söyleyerek şortu uzattı. Ben de 'ne yapıyorsun burada ne işin var' dedim. Bunun üzerine beni yatağa itti, sol eliyle bana tokat vurdu" dedi.

A.Ç., ifadesini şöyle sürdürdü:

"Sanık, kendi üzerindeki elbiseleri çıkarttı. Beni itince ben yatağa geri düştüm. Beni öpmeye çalışıyordu. Ben sürekli ağlıyordum. Bana tecavüz etmeye çalıştı. Odadan çıkartmaya çalıştım. Ondan sonra evin adresini bilmediğim için polisi arayamazdım. Yastığın altındaki telefon aklıma geldi. Son aranan numara A.Ü., olduğu için onu aradım. O sırada M.A.Ü.,  eliyle telefonu attı ancak telefon kapanmamış A.Ü., telefonu açmış, telefonda A.Ü., benim bağırışlarımı dinlemiş. Eve polisi A.Ü., yönlendirmiş. Ondan sonra telefonu görünce sanık tedirgin oldu. Ben elimi yüzümü yıkayım falan dedim. Odadan sanığı çıkardım ve hemen kapıyı kilitledim. Hemen telefonumu aldım A.Ü., ile konuştum."

A. Ç., olaylar yatıştıktan sonra A.Ü ile telefonda konuştuğu sırada sanığın kapıyı yumruklamaya başladığını ve kapının önünde söylediklerini ses kaydına aldığını, 10 dakika kadar sonra kapının çaldığını ve polislerin geldiğini söyledi.

A.Ü: "A.Ç.,  'YAPMA' DİYE BAĞIRIYORDU"

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.Ü., de olayı görmediğini, sanığın eşi olduğunu, olay gecesi çalıştığını, telefonunun çaldığını, telefonda A.Ç'nin "yapma" diye bağırdığını duyduğunu ve bu sebeple polisi aradığını belirtti. İşten izin aldığını ve evlerinde kalan misafirlerinin başının dertte olduğunu düşündüğünü anlatan A.Ü, "A.Ç.,  telefonu kapattıktan hemen sonra eşimi telefon ile aradım. Ama cevap vermedi. 5 dakika sonra kendisi beni aradı, o sırada zaten ben taksideydim ve eve gidiyordum. Eşime 'ne oldu' diye sordum ve 'bir şey yok' diye konuştu. Eve vardığımda eşimin yanında polisler vardı. A.Ç'nin yanında da bir polis memuru vardı. Daha doğrusu kapının önünde bekliyordu A.Ç., içeride üzerini değiştiriyordu ve ağlıyordu. Bir şey sormadım. Sanık eşim ile konuşmama polis müsaade etmedi. Daha sonrasında karakola gittik" dedi.

MAHKEME 5 YIL CEZA VERİP TAHLİYE ETTİ

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Habib Hüdai Yalçıntaş, sanığın eyleminden dolayı "Cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık M.A.Ü, "Adalet mülkün temelidir, karar da sizlerindir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık M,A.Ü"yü "cinsel saldırı" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinsel saldırı suçunun teşebbüste kaldığına dikkat çeken mahkeme, cezayı 6 yıla indirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak cezayı 5 yıla indiren mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi. - Dikkatine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title