Haberler

Düzce'ye 103 Meyve Bahçesi Kurulacak

Düzce'de meyve üretimini geliştirme projesi kapsamında, 103 meyve bahçesi kurulacak.

Düzce'de meyve üretimini geliştirme projesi kapsamında, 103 meyve bahçesi kurulacak.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce'de tarımsal üretimi çeşitlendirmek amacıyla 3 yıldır meyve üretimini geliştirme projesi uyguladıklarını belirterek, 2009 yılında 4 bin fidan ve 38 bahçe, 2010 yılında da 4 bin 200 fidan ve 39 bahçe kurduklarını anımsattı.

Meyveciliği ekonomik anlamda kazanç sağlayan bir sektör haline getirmek için uğraştıklarına dikkati çeken Ünal, "İki yıldır devam eden projede aldığımız sonuçlar oldukça iyi gidiyor. Bu amaçla bu sene demonstrasyon amaçlı 103 adet bahçe daha oluşturacağız. Bu çalışmalarda TAR-GEL Projesi kapsamında görevli mühendislerimiz fidan dikimi, meyve bakımı, budama ve gübreleme gibi konularda köylerdeki üreticilerimize yardımcı olacak" görüşlerini dile getirdi.

Çalışmalar kapsamında Düzce'de olmayan fakat üretimi gerçekleştirilebilen kapama ayva ile erik bahçelerinin kurulacağını bildiren Ünal, şunları kaydetti:

"Projede 8 bin 20 adet armut, elma, ayva, erik ve hurma fidanı kullanacağız. Fidanları İl Özel İdaresi ve müdürlüğümüz imkanları ile karşılayacağız. Bahçeler kapama meyve bahçesi olacak."

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title