Haberler

Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut;

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümleri ile ortak bir çalışması olan 12.Geleneksel Turizm...

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümleri ile ortak bir çalışması olan 12. Geleneksel Turizm Paneli Akçakoca Sky Tower Otelde gerçekleştirildi.

Turizm Haftası Kutlamaları kapsamında yapılan etkinliğe Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Akçakoca Kaymakam Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, DÜ Rektör Yardımcısı Akçakoca İşletme Fakültesi Dekanı Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokul Müdürü İsmail Hakkı Eraslan, üniversite öğretim görevlileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri vatandaşlar ve çok sayıda yüksek okul öğrencisi katıldı.

Çok sayıda

profesör, doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlisinin konuşmacı olarak katıldığı ve 4 oturum halinde yapılan panelin açılış bölümünde konuşan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, panele gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Gerek sosyal, gerekse ekonomik açıdan büyük önem kazanan turizm konusunda Düzce ve Akçakoca'da istenilen gelişmelerin sağlanması için neler yapılması konusunda üniversitemizden bir araştırma yapmalarını istiyorum. Bize şunu şunu yapacaksınız denilen bir rapor hazırlasınlar. Bizde ona göre gerekeni yapalım. Bugün 25 milyar dolar olarak telaffuz edilen turizm girdilerini 70-80 milyar dolarlara çıkaralım. Düzce ve çevresinde turizm için her şey doğal olarak var. O halde olmayan nedir? Eksiğimizi

bulalım. Günümüz dünyasında artık turist oturduğu yerden gideceği yerin tüm özelliklerini görebiliyor. Bizim bu konuda yeterince çalışmamız olmalı. Bu eksiklerimizi giderdikten sonra yatırımcılar ve yatırımlar kendiliğinde gelir" dedi.

Başkan Albayrak turizmin ülke ekonomisine katkıları ve etkilerinin büyük önem arz ettiğini vurguladığı konuşmasında, "Akçakoca'nın gerekli atılımları yapıp istenilen hızı yakalaması için tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerekir. Mavi ve yeşilin korunmasından, yetişmiş insan gücüne sektörün istediklerinin eksiksiz sağlanması için iş ve güç birliği şarttır" dedi.

Albayrak Parlayan Turizm Kenti olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğü Akçakoca'nın gelecekteki en önemli hedeflerinden birinin Sakin Şehir (Cittaslow) olmak olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından panele geçildi.

(TT)

18.04.2013 10: 14: 33

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Düzce Üniversitesi İlhan Turgut Akçakoca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title