Haberler

Düzce Üniversitesinden Bir İlk Daha

Ülkemizde ilk kez Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi” (TOKUÇÇ), Cumhuriyet Konferans Salonu’nda başladı.

Ülkemizde ilk kez Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi" (TOKUÇÇ), Cumhuriyet Konferans Salonu'nda başladı.

Kongreye Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Kurucu Rektör ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğretim üyeleri, iletişim, sosyoloji, siyaset, ekonomi, hukuk, eğitim, turizm, sanat, işletme ve sağlık alanındaki akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

Toplumsal ve kurumsal çatışmalara yol açan nedenlerin analizi, çatışmaların verimi arttırıcı yönde yönetilmesi ve çözüm önerilerinin tartışılmasına yönelik düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kara gerçekleştirdi. Değişime verilen tepkiler ve farklılıkların çatışma olgusunu ortaya çıkardığını belirten Yrd. Doç. Dr. Kara, çatışmanın tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığını fakat bireysel, toplumsal ve kurumsal çatışmaların zararlarının minimize edilmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu genç, dinamik ve hesap verebilen Düzce Üniversitesinin TOKUÇÇ kongresini düzenlemekle Ülkemizde bir ilke daha imza attığını ifade etti. Kongrenin, yeni ve yaratıcı yöntemlerle, toplumların ihtiyaç duyduğu çözüm önerilerinin oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyleyen Şerifoğlu, dünyanın yeni bir döneme girdiğine dikkat çekti. Bu dönemi Duygu Ekonomisi olarak adlandıran Şerifoğlu, bu dönemde kadınların karar alma ve liderlik pozisyonlarında daha fazla aranır hale geleceğinin altını çizerek, kongrede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın resmi gezi sebebiyle Adige Cumhuriyeti'nde bulunduğu için kongreye katılamadığını belirterek, Rektörümüzün "Kongremize katılan değerli konuklara selam ve sevgilerimi iletiyorum" mesajıyla konuşmasına başladı. Tarım toplumundan modern topluma geçiş sürecinde, özgürlüğün ve sınırsız ihtiyaçların etkisiyle insanın çatışmalar yaşamaya başladığını ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Reşat Nuri Güntekin, Peyami Safa ve Dostoyevski'den örnekler vererek, çatışma kavramının bir boyutunun ayrışma, bir boyutunun da uzlaşma olduğunu söyledi. Çatışmayı yönetemeyen birey ve devletlerin ciddi sorunlar yaşadığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. İlhan Genç, çatışma kavramının bilimsel metotlarla toplumsal bir sorun olmaktan çıkarılabileceğinin altını çizdi. Geri kalmış toplumların çatışmayı şiddete ve ayrıştırmaya dönüştürdüklerini ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, ileri toplumlarınsa çatışmaları, uzlaşmaya ve dinamizme dönüştürdüklerini belirtti.

Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, Türkiye'de ilk olarak düzenlenen TOKUÇÇ kongresine katılmaktan duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getirdi. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmemiz gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, çatışmalarımızın sebeplerinin sadece dış mihraklara bağlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Kongrenin açılış dersi, Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural tarafından gerçekleştirildi. Dünyanın tüm sorunlarının temelinde güven eksikliğinin bulunduğunu belirten Ural, günümüz dünyasını, itibar ekonomisi olarak nitelendirdi. İmaj ve itibarı, günlük hayatta kazananları ve kaybedenleri belirleyen en önemli öğe olarak ifade eden Prof. Dr. Ural, itibar kazanmanın en önemli yolunun ise etkili iletişim olduğunu ifade etti.

"Dünyadaki tüm trendler, etkin iletişimin öneminin altını çizmektedir" diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural, hayatta başarılı olmanın yolunun, temel iletişim becerilerini bilmek ve geliştirmekten geçtiğini söyledi.

Temel iletişim becerilerinin detaylarından bahseden Prof. Dr. Ural, üç önemli temel iletişim becerisini "karşımızdakini dinlemek, kendimizi tanımak, kendimizi doğru ifade etmek" olarak açıkladı.

Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural, "Gerek kişilerarası gerek kurumlar arası gerekse uluslararası ilişkiler olsun, tüm ilişkilerde başarılı olmanın tek anahtarı etkili iletişimdir" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılış dersinin sonrasında; Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural'a, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na ve Prof. Dr. İlhan Genç'e hediye ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Birinci gün iki oturum şeklinde gerçekleştirilen 1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi'nin, birinci oturum başkanlığını Prof. Dr. İlhan Genç yaptı. İlk oturumda konuşmacılar; Türkiye'de Mobbing Gazete Haberleri Üzerinde Bir İnceleme, Büyük Grup Kimliği Farklılığından Doğan Bir Çatışma Alanı Olarak PKK Terörü ve Bazı Sivil Toplum Örgütleri Açısından Çözüm Önerileri'nin yanı sıra Sendikaların Tarihsel Gelişimi ve Toplumsal Barışta Birliktelik Sağlanması ile Kriz İletişimi Kampanyalarının Etik Boyutu: Kuş Gribi İletişim Kampanyası başlıklarında bildirilerini sundu.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Naci İspir'in başkanlığını yürüttüğü ikinci oturumda ise Liberal Demokrasinin Ontolojik ve Ahlaki Temellerine Yönelik Eleştirel Bir Yaklaşım, Ötekinin İnşa Edildiği Sorunlu Bir Alan Olarak Oscar Ödül Törenleri, Kurumsal Güveni Korumada Kriz İletişiminin Rolü ile Kurumlarda Kriz Yönetimi ve Kriz Yönetiminde "İç Denetimin" Önemi bildiri başlıklarında davetli konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.

"1. Ulusal Toplumsal ve Kurumsal Çatışmalar/Çözümler Kongresi"nin ilk günü, verilen gala yemeğinin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Kazım Karabulut İlhan Genç Gölyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title