Haberler

Düzce Üniversitesi'nde Başhekim Tartışması

Güncelleme:

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikiya Şerifoğlu'nun, Doç.Dr.Recep Özmerdivenli'yi başhekim olarak görevlendirmesi tepkilere neden oldu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikiya Şerifoğlu'nun, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Recep Özmerdivenli'yi vekaleten başhekim olarak görevlendirmesi tepkilere neden oldu.

Sağlık Sen Şube Başkanı Melih Erkan, Recep Özmerdivenli'nin beden eğitimini bölümünü bitirdikten sonra fizyoloji doktorasını yaptığını iddia ederek, hekim olmayan birinin başhekim olarak atanmasının rahatsız edici olduğunu söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise iddia edildiği üzere Recep Özmerdivenli'nin beden eğitimi öğretmeni olmadığını, lisans eğitimini biyoloji, yüksek lisansını, doktorasını ve doçentliğini tıp fizyolojisi üzerine yaptığını söyledi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Recep Özmerdivenli, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici'nin görevden alınmasıyla pazartesi günü vekaleten başhekim olarak görevlendirildi. Lisans eğitimini biyoloji, doktorasını ise fizyoloji üzerine tamamlayan Doç.Dr. Recep Özmerdivenli'nin başhekim olarak atanmasına tepkiler doğdu.

Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Melih Erkan, Özmerdivenli'nin başhekim olmasının şaşkınlık yarattığını belirterek, "Tıp fakültesi başhekimliğine yapılan atamayı büyük bir şaşkınlık içerisinde izledik. Olay tüm hastane çalışanları arasında da şaşkınlığa sebebiyet vermiştir. Tıp fakültesinde liyakatli bir çok profesör ve doçent varken, beden eğitimi bölümünü bitirdikten sonra fizyoloji doktorası yapmış, hekim olmayan, hele de her ne kadar yerel mahkemede ceza aldığı bir dava Yargıtay aşamasında zaman aşımına bağlı düşse de sahte reçete düzenleyerek yolsuzluk yaptığı Yargıtay tarafından oybirliğiyle onanmış olan birisinin başhekim olarak atanması, harcama yetkisi verilmesi, diğer hekimlerin yazdığı raporları ve hatta adli raporları onaylama yetkisi verilmesinin takdirini kamu vicdanına bırakıyorum" dedi.

YÖK'E BİLDİRDİ

Melih Erkan, Yükseköğretim Kurulu'na gönderdiği yazıda ise şu ifadelere yer verdi:

"Hekim unvanı olmayan Recep Özmerdivenli başhekim olarak atanmış ve göreve başlamıştır. Yapılmış olan atama 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna açık aykırılık teşkil etmektedir. Kişinin başhekim olabilmesi için öncelikle hekim unvanına haiz olması gerekir. Hekim unvanı atama ile tahsisi mümkün olmayan yasa ile elde unvandır. Tabip unvanı alabilmek için kanunun 1'inci maddesi gereği tıp fakültesinden diploma sahibi olmak ve 2'inci maddesi gereği diplomanın geçerli olabilmesi için diplomasının Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış ve kaydedilmiş olması gerekir. Kanunun 25'inci maddesinde diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Hekim unvanı olmayan kişinin başhekimlik görevini yürütmesi ile suç işlenmektedir. Suç teşkil eden olaya ivedi olarak müdahale edilmesini ve sorumluları hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılmasını arz ederim"

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ DEĞİL

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Doç.Dr. Recep Özmerdivenli'nin beden eğitimi öğretmeni olmadığını belirterek, "Recep Özmerdivenli lisans eğitimini biyoloji, yüksek lisans, doktora ve doçentliğini ise tıp fizyolojisi üzerine yapmıştır. Kendisi tıp fakültesi öğretim üyesidir. Beden öğretmeni olduğu iddiası kötü niyetli bir yaklaşımdır. Biz hocamıza Spor Yüksek Okulu'nda kuruluş müdürlüğü görevini vermiştik. Sanıyorum buradan kaynaklanan bir şey. Üniversite hastanelerinin yapısı, mevzuatı farklı" diyerek, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Özmerdivenli, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hastanesi) Müdürlüğü'ne vekaleten başhekim olarak görevlendirilmiştir. Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı değildir. Özel bütçeli kurumdur. Kendi yönetmeliği vardır. Söz konusu görevlendirme, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğine uygun bir görevlendirmedir. Anılan Yönetmeliğin 7'nci Maddesi, "Merkez Müdürü; Tıp Fakültesinde tam gün görev yapan öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilebilir. Süresi biten Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir" hükmü ile merkez müdürünün görevlendirmesini açıklamaktadır.

Dr. Özmerdivenli, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunudur. Daha sonra Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümüne bağlı Fizyoloji Anabilim Dalında, master ve doktorasını tamamlamış ve Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nda uzman olmuştur. Doçentliğini de Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Spor fizyolojisi alanında bilimsel çalışmaları olduğu ve daha önceden de deneyimi bulunduğu için, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun kuruluşunda müdür olarak görev almıştır. Beden eğitimi öğretmenliği iddiaları gerçek dışıdır ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Funda Sivrikaya Şerifoğlu Recep Özmerdivenli Düzce Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title