Haberler

Düzce TSO'da Kaplamacılar Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Düzce TSO 3. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren kaplama ve entegre orman ürünleri üretimi yapan firmalar bir araya geldi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren kaplama ve entegre orman ürünleri üretimi yapan firmalar bir araya geldi.

Toplantıda ilk olarak 3. Meslek Komitesi Başkanı Orhan Çelebi söz aldı. Toplantının amacının sektörel sorunların konuşulması ve çözüm üretilmesi olduğunu söyleyen Çelebi, "Orman Ürünleri ile alakalı olan meslek komitesi olarak önemli sorunlarımız var. Bunları burada konuşarak çözüm yollarını beraber arayacağız" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, kapasite raporu olmayan firmaların orman ihalelerine katılmalarının engellenmesi, nitelikli iş gücü için çalışmalar yapılması, sektör ve üniversite arasında bağ kurulması ve ortak çalışmalar yapılması, ulusal ve uluslar arası fonlardan sağlanan destekler için grup adına sekreterya oluşturulması gibi konular ele alındı.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan Düzce TSO Genel Sekreteri Tuncay Yüksel, Beceri 10 projesinde değişiklik yapıldığını belirterek, İŞ-KUR bünyesinde istenilen düzeyde eleman olması halinde işveren sigorta prim bedelinin belli bir dönem boyunca devlet tarafından karşılanacağını, İŞ-KUR'da gerekli personel yoksa da yeterli başvuru olması halinde kurs açılarak istihdama katkı sağlanacağını söyledi.

Son olarak konuşan 3. Meslek Komitesi Başkanı Orhan Çelebi, üniversite ile nitelikli eleman ve kapasite belgesi olmayan firmaların ihalelere girememeleri konusunda görüşme yaptıklarını fakat olumlu sonuç alamadıklarını söyledi. Bölge odalarının ilgili komiteleriyle Temmuz ayı içerisinde geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirten Çelebi, bu toplantıda bir komisyon oluşturularak bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Çelebi Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title