Haberler

Düzce Melen Çayında Rafting Eğitimi

Güncelleme:

Cumayeri Kaymakamlığı, Cumayeri Dokuz Değirmen köyünde, Rafting Rehber Eğitimi veriliyor.

Cumayeri Kaymakamlığı, Rafting Düzce İl Temsilciliğinin ve Düzce Rafting tesislerinin desteği ile Cumayeri Dokuz Değirmen köyünde, Rafting Rehber Eğitimi veriliyor. 7 Kursiyerin katıldığı eğitimlerde, rehber adayları Melen çayının azgın dalgaları ile nasıl mücadele edeceklerini öğreniyor.

Rafting Rehber eğitimi projesi kapsamında eğitimlere katılan 7 kursiyer hem karada hem de Melen Çayının azgın sularında eğitim görüyor. Türkiye'de bu kursu vermeye tek yetkili isim olan Uluslararası Rafting federasyonu Rafting eğitmeni Vedat Vural, Düzce'deki raftingçilerin ulusal alanda da bu sporu yapabileceklerini söyledi.

Vural, "Cumayeri Dokuz Değirmen köyünde 7 kursiyerimize dünya standartlarında bir rafting eğitimi veriyoruz. Bu işte daha önceden deneyimli olan genç arkadaşlarımız var aramızda. Uluslar Arası Rafting Federasyonu adına bir eğitim veriliyor. Bu eğitimin sonunda yapılacak olan eğitim değerlendirme sınavı sunucunda bütün arkadaşlarımız aldıkları eğitimlerden performans sınavına tabi tutulacaklar. Bunun sonunda da her biri eğitim gördüğü kendi sınıfında dünyanın herhangi bir yerinde bu standartlarda bir nehirde uluslar arası rafting lisanını konuşabiliyor olacaklar. Nehirlerin 1 ile 6 arasında zorluk standartları var. Melen çayının zorluk standardı 3 olarak ölçülmüş. Dolayısıyla buradaki arkadaşlarımız 3. zorluk standartlarına göre eğitim görüyorlar. İnsanları güvenle bu zorluktaki sulardan geçirebilme, başına herhangi bir durum geldiğinde acil durum yöntemlerine çözüm getirebilen, ilk yardım müdahalesi yapabilen, yaşama döndürebilen ve bu zorluklarda ki bütün nehirlerde kavuşan yetenekli rehber olacaklar" dedi.

Rafting eğitmeni Vedat Vural Dünya'da ve Türkiye'de bir çok rafting bölgesi dolaştığını ancak Düzce'den çok etkilendiğini söyledi. Düzce'nin iki metropol şehir arasında bulunması nedeniyle büyük bir avantaj yakaladığını söyleyen Vural; "Melen çayında ilk defa rafting yaptım, oldukça güzel ve uzun bir parkuru var. Buranın en büyük avantajı Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin arasında bulunması. Bu nehrin mutlaka korunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cumayeri Kaymakamı ve aynı zamanda İlçe Sportif Turizm kurulu başkanı olan Murat Güven ilçedeki sportif faaliyetlerin gelişmesi için ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini söyledi. Güven, rafting sporunun Düzceliler tarafından da sıkça yapılması için işletme sahipleri tarafından zaman zaman kampanyalar yapıldığını söyleyerek; "Cumayeri Dokuz Değirmen köyündeki rafting parkurumuz, turizmimiz açısından çok önemli bir noktada. Melen çayında her hafta çevre illerden gelen bin civarında kişi rafting yapıyor. Bu çok önemli bir sayı. Biz sadece çevre illerden değil, Düzcelilerinde bu sporu yapmasını istiyoruz"

şeklinde konuştu.

(AY)

04.04.2013 15: 40: 57

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumayeri Türkiye Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title