Haberler

Düzce Kss Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 32. genel kurulunu gerçekleştirdi.

Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 32. genel kurulunu gerçekleştirdi. Kurulda konuşan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, üye aidatları ile ilgili yaşanan sıkıntıya vurgu yaptı. Hiç bir üyenin ortaklıktan çıkartılmasını istemediklerini ifade eden Bakan, "Kooperatife karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyen ortaklara kanun hükümlerini uygulamaktan başka bir imkanımız yok" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen genel kurula kooperatif üyelerinin yanı sıra AK Parti Milletvekili Adayları Faruk Özlü, Ayşe Keşir ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Abdullah Danışmaz'da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, başlangıçta 800 olan üye sayısının 493'e indiğini kaydetti. Bunun sebebinin ise üyelerin ekonomik gerekçelerle yükümlülüklerini yerine getirmemeleri olduğunu ifade eden Bakan şöyle konuştu: "Bu bizim 32. Genel kurulumuz. Geçen yıl yaptığımız genel kuruldan bu yana 1 yıl içerisinde kooperatifimiz ile ilgili önemli gelişmeler olmuştur. Hepimizin ortak sıkıntısı durumunda olan bir husus var ki o da ekonomik sıkıntı içinde bulunan ortaklarımızın kooperatifle ilgili yükümlülüklerini ya hiç veya zamanında yerine getirmemeleridir. Şuan fiilen 493 ortağımız mevcuttur. Başlangıçta 800 olan ortak sayımız 493'e inmiştir. Bunun sebebi de ya ortaklarımızın kendi isteğiyle ortaklıktan ayrılmaları veya kanun ve mevzuat gereği izlenecek başka hiç bir yol kalmadığı için resen ortaklıktan çıkartma işlemi uygulanmasıdır. Hiç bir ortağımızın ortaklıktan çıkmasını veya çıkarılmasını yönetim olarak bizler de arzu etmiyoruz. Ancak ekonomik sıkıntılar veya başka sebeplerle kooperatife karşı yükümlülüklerini yerine getirmemekte ısrar eden ortaklarımıza karşı kanun hükümlerini uygulamaktan başka bir imkanımız kalmadığından bu işlemi yapmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca 191 ortağımız Bakanlık dahil tüm ödemelerini bitirmiş olup, 302 ortağımız ödeme yapmaya devam etmektedir."

Bakan, aylık kredi miktarının değişmediğine işaret ederek "Geçen yıl genel kurulda A tipi için 200 TL, B tipi için 400 TL, C tipi için 600 TL aylık kredi geri ödeme bedeli toplanmasına karar verilmiştir. 400 ortağımıza iş yerleri özel sözleşmeyle teslim edilmiş ve bunların birçoğu faaliyete geçmiş durumdadır" diye konuştu.

Sitenin altyapısının yüzde 99 oranında tamamlandığını belirten Bakan, tüm noksan işlerin imkanlar dahilinde en kısa zamanda bitirileceğini vurgulayarak "Ayrıca sitemizde doğalgaz, telefon, su, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı ve elektrik işlerini içeren alt yapı çalışmalarının bazıları bitirilmiş bazılarının da yüzde 99'u tamamlanmıştır. İşyeri yapılmayan üyelerimizin de işyerlerinin yüzde 99'u bitirilmiş ve işyeri olmayan üyemiz kalmamıştır. Tüm noksan işlerde imkanlar dahilinde en kısa zamanda bitirilecektir" şeklinde açıklama yaptı.

Küçük Melen deresinde ıslah çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Mehmet Bakan, sitenin sosyal tesisleri ve camisinin planlarının yapıldığını ve en kısa zamanda inşaatlarına başlanacağını söyleyerek "Düzce'mizi olduğu gibi sitemizi de tehdit altında bırakacağını düşündüğümüz sel tehdidine karşı Küçük Melen deresinin ıslahı için Valiliğimiz kanalıyla ilgili resmi kurumlara müracaatlar yapılmıştır ve çalışmaları devam etmektedir. Kooperatifimize üye olan tüm ortakların tapuları hazırlanmış olup hukuki engeli bulunmayan üyelerimize tapuları dağıtılmaktadır. Kooperatifimizin vadesi geçmiş kurumsal yükümlülüğü yoktur. Sitemizin sosyal tesisleri ve camisinin planları yapılmış en kısa zamanda inşaatlarına başlanacaktır. Sitemizin tüm işyerleri sigortalıdır" şeklinde sözlerine son verdi.

Bakanın konuşmasının ardından Denetçi raporları, Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Hesap raporları ve Tahmini bütçe okunarak üyelerin onayına sunuldu. Olağan Genel Kurul üyelerin dilek ve temennilerinin dinlenmesi ile son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Bakan Faruk Özlü Ak Parti Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title