Haberler

Düzce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Güncelleme:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 Yılı 4. Dönem toplantısı Perşembe günü Vali Ali İhsan Su Başkanlığı'nda yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İşkur İl Müdürü Celil Kuzu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdal Gevrek ve yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su; "Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün verilerine göre 09.09.2013 tarihi itibari ile ilimizde toplam 10.452 kişinin iş aradığı; yapılan işe yerleştirme çalışmaları ile 4261 kişi işe yerleştirilmiştir. İşe yerleştirmek için 39 meslekte 101 program açılmış, bu programlara 1471 kişi katılmıştır. Katılımcıların 318 kişisi programlardan çeşitli nedenlerle ayrılmıştır. 869 kişi kurslarımızı başarıyla bitirerek mesleki belgelerini almıştır. Belge alanlardan 589 kişi iş başı yapmıştır. Halen devam eden kurslarımızda 264 kursiyerimiz bulunmaktadır. Bu çalışmalar için 2 milyon 411 bin 156 lira para harcanmıştır. Kasım 2013 tarihinden itibaren Toplum Yararına Program çerçevesinde 250 kişi iş başı yapacaktır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak bundan önceki yaptığımız çalışmalar bundan sonrada aynı gayret ve heyecanla devam edecektir." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Yazıcı Düzce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title