Haberler

Düzce İgm Olağan Üstü Toplandı

Düzce İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanarak bir süredir Düzce gündeminde olan tavuk kümesleri ve ahırların köy yerleşik alanlarına mesafe kararını yeniden görüştü.

Düzce İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanarak bir süredir Düzce gündeminde olan tavuk kümesleri ve ahırların köy yerleşik alanlarına mesafe kararını yeniden görüştü. İGM'de Düzce merkezde mesafe yine bin metre olarak belirlendi.

İl Genel Meclisi olağanüstü toplanarak tavuk kümesleri ve ahırların 1 kilometre mesafe kararının değişmesi talebini yeniden görüştü.

4 Ekim 2012 tarihinde Düzce İl Genel Meclisi, kümes ve ahır inşaatlarının köy yerleşik alanlarına ve mevcut konutlara 1 kilometre uzakta yapılması kararını vermişti. Buna uygun hazırlanan Düzce İli 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı, 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmıştı. Bahse konu Çevre Düzeni Planı, Düzce'de faaliyet gösteren tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılık yapan firmaların temsilcilerinin tepkilerine neden olmuş ve geçtiğimiz ay Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek, tavuk kümesleri ve büyükbaş hayvan çiftliklerine sınırlama getiren Düzce Çevre Planı'nın iptalini istemişlerdi.

Bunun üzerine İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Düzce merkez ilçe köylerinde bulunan tavuk kümesleri ve ahırların köy yerleşik alanına mesafelerinin belirlenmesi amacıyla olağanüstü toplandı. Toplantıda, merkez ve ilçelerde mesafelerin belirlendiği İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu Kazım Sağlam tarafından okudu.

Sağlam "Düzce merkez ve köylerde bin metre. Beyköy beldesi bin metre. Boğaziçi beldesi 300 metre. Akçakoca merkezde bin metre, köylerde 500 metre. Cumayeri Merkez ve köyler 500 metre. Çilimli Merkez ve köylerde bin metre. Gölyaka Merkez ve köylerde 300 metre. Gümüşova Merkez ve köylerde 180 rakım. Kaynaşlı merkez ve köylerde 300 metre. Yığılca Merkez ve köylerde 250 metre uzak olarak oy çokluğuyla belirlendi" dedi.

Okunan rapora MHP'li üyeler Sema Çelebi, Ömer Yıldız ve Çetin Sarıahmet red oyu verirken rapor oy çokluğuyla meclisten geçti.

İGM MHP Gurup Başkanı Çetin Sarıahmet, karara muhalefet şerhi koyduklarını, alınan kararın hukuki bir geçerliliği olmadığını söyledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce İl Genel Meclisi Kazım Sağlam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title