Haberler

Düzce'deki Sosyal Medyadan "Terör Propagandası" İddiası

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kentte 4 kişinin sosyal medyadan "terör propagandası" iddiası ile gözaltına alınmasına ilişkin, "Hukuki sürecin sonu ile ilgili olarak da kamuoyunu bilgilendirme yapılacaktır" dedi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kentte 4 kişinin sosyal medyadan "terör propagandası" iddiası ile gözaltına alınmasına ilişkin, "Hukuki sürecin sonu ile ilgili olarak da kamuoyunu bilgilendirme yapılacaktır" dedi.

Güre, makamında düzenlediği basın toplantısında, Düzce'de Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda bir operasyonla 4 şüphelinin "PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınan iki şüphelinin de ayrıca ek olarak Cumhurbaşkanına hakaret suçlarının bulunduğunu vurgulayan Güre, "Haklarında yapılan soruşturma sonucunda gözaltı işlemleri başlatılmış olup, sonucunda mevcutlu olarak cumhuriyet başsavcılığımızda hazır edilmiş ve halen ifade alma işlemleri devam etmektedir. Hukuki sürecin sonu ile ilgili olarak da kamuoyunu ayrıca bilgilendirme yapılacaktır" diye konuştu.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve yine sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gerçekleştirilen operasyonla yakalanan N.C, Ş.G, C.I. ile İran uyruklu H.M'nin gözaltına alınmış, emniyetteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Güre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title