Haberler

Düzce'de Yerel Yönetimler

Düzce Belediyesi Tarafından Atık Pil Toplama Kampanyası Başlatıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Uzunmustafa İlköğrertim Okulu'nda Düzenlenen Toplantıda, Öğrencilere Kampanya Hakkında Bilgiler Verdi.

Düzce Belediyesi tarafından atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Uzunmustafa İlköğrertim Okulu'nda düzenlenen toplantıda, öğrencilere kampanya hakkında bilgiler verdi.

Düzce Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyası çerçevesinde, Uzunmustafa İlköğretim Okulu öğrencilerine, atık pilllerin çevreye verdiği zararlar hakkında bilgiler verildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Uzunmustafa İlköğretim Okulu spor salonunda gerçekleştirilen toplantıda, atılan bir pilin toprak üzerinde 4 metrekarelik alana zarar verdiğini söyleyerek, "Öncelikle çevre bilinci siz öğrencilerin katkılarıyla daha da gelişecek. Önemli olan halkın daha rahat yaşamasını sağlamak. Çevre temizliği ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların başında ise halkın sağlığını tehdit eden atık piller geliyor. Atık piller topraklarımızı kurutuyor, zehirliyor. Bu nedenle, kentimizin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz atık pil kutularına, işe yaramaz pilleri atmanızı istiyoruz. Atık piller evsel atıklardan ayrıştırılmalı, denize, ateşe atılmamalı ve gömülmemelidir. Bu şekilde çevrenin korunması mümkündür" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere doğanın nasıl korunması gerektiğini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

(AY-AK)

12.01.2007 14:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title