Haberler

Düzce'de Vali Yılmaz'a Veda Yemeği

"Valiler Kararnamesi" ile merkez valiliğine atanan Adnan Yılmaz için veda yemeği düzenlendi.

Ensar Düğün ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Yılmaz, 17 Ağustos 2012'den beri sürdürdüğü Düzce Valiliği görevini en güzel şekilde geçirdiğini söyledi.

İki büyük deprem acısını peş peşe yaşamış kentin 13 yıl gibi sürede yaralarını büyük ölçüde sardığını gördüğünü belirten Yılmaz, "En genç il olmasına rağmen mükemmel bir gelişme göstermiş ancak birlikte hareket etmek, ortak akılda buluşmak suretiyle yapılması gereken çok şeyler var" diye konuşu.

Yılmaz, Düzce'nin hızlı şekilde kalkınması için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Düzce'nin özellikle eğitim konusunda hak ettiği seviyelere gelmesi için çok çaba sarfettik. Bu çabaların sonucu SBS ve LYS'de kentimiz iller arasındaki yerini daha da ileri taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 430 derslik yapımının yatırım programına alınması, yıllardır konuşulan prefabrik okul meselesinin çözümü için dev bir adım oldu. Bunun yanında hayırsever vatandaşlarımızı ve iş adamlarımızı derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için her platformda teşvik ettik.

Düzce'nin marka şehir olması, turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için çok çalıştık. Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin de ilimizde kamp ve spor tesisleri kurmaları için yapılan çalışmaların hepsi Düzce'nin marka şehir olması yolunda atılmış önemli adımlardı.

Tüm bu çaba ve çalışmalarım sırasında bizlere destek olan herkese, Düzceli vatandaşlarıma çok teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından Yılmaz'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yemeğe Bolu Valisi İbrahim Özçimen, eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title