Haberler

Düzce'de Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Düzce'de, telefonla aradığı iki kadını, kendisini asker ya da polis olarak tanıtarak yaklaşık 135 bin lira dolandırdığı öne sürülen kişi ile bu kişinin iş birliği içinde bulunduğu Suriye uyruklu zanlı, düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Düzce'de, telefonla aradığı iki kadını, kendisini asker ya da polis olarak tanıtarak yaklaşık 135 bin lira dolandırdığı öne sürülen kişi ile bu kişinin iş birliği içinde bulunduğu Suriye uyruklu zanlı, düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Azmimilli Mahallesi'nde ikamet eden 67 yaşındaki S.K'yi telefonla arayarak, emniyet mensubu olduğunu söyleyen şahıs, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda kullanılmak üzere paraya ihtiyaç duyduklarını öne sürdü.

Bunun üzerine dövize çevirdiği 52 bin lirayı ve yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyasını belirtilen adrese bırakan S.K, dolandırıldığını anlayınca İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerine başvurdu.

Soğukpınar Mahallesi'nde oturan 66 yaşındaki R.Ö'yü de telefonla arayan şahıs, eşi S.Ö'nün bir olaya karışarak haksız yere gözaltına alındığını ve asıl suçluyu yakalamak üzere yapılacak operasyon için para gerektiğini söyledi.

Kendisine verilen Aziziye Mahallesi'ndeki adrese giden R.Ö, yol kenarında bulunan bir otomobilin altına 30 bin liralık ziynet eşyasını ve 2 bin 600 lirayı bırakıp uzaklaştı.

Bir süre sonra belirtilen adrese gelen R.Ö, bıraktığı para ve ziynet eşyalarının yerinde olmadığını görünce dolandırıldığını anladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, her iki olayda da paraları ve ziynet eşyalarını aldığı tespit edilen Ö.Ö, Bolu'da oturduğu evinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Zanlının evi, üzeri ve arabasında yapılan aramada, ziynet eşyalarının yanı sıra 14 bin Türk lirası, bir ruhsatsız pompalı tüfek ile fişek ele geçirildi.

Ayrıca, Ö.Ö'den para ve ziynet eşyalarını almak üzere Şanlıurfa'dan geldiği öğrenilen Suriye uyruklu Y.Ş. de Bolu'nun Yeniçağ ilçesinde otobüsten indikten sonra gözaltına alındı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlıların sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Zanlılar Ö.Ö. ve Y.Ş'nin yakalandığı operasyonlar, polis kamerası tarafından kaydedildi.

Para ve ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi

Zanlıların yakalanmasının ardından paralarını ve ziynet eşyalarını teslim almaya gelen R.Ö, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların, telefonda kendilerini polis ve asker olarak tanıtıp para, altın isteyen kişilere itibar etmemeleri ve bu durumlarla karşılaşanların öncelikle polise müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Emniyet yetkilileri ise telefonla arayarak kendilerini polis, asker, savcı ve hakim olarak tanıtan, para talep eden kişilere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Soğukpınar Suriye Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title