Haberler

Düzce'de Mera Düzenlenen Törenle Açıldı

Düzce’nin Yenitaşköprü Köyünde 150 dekarlık meranın açılışı düzenlenen törenle açıldı.

Düzce'nin Yenitaşköprü Köyünde 150 dekarlık meranın açılışı düzenlenen törenle açıldı.

Yenitaşköprü Köyü mera açılışına Vali Ali İhsan Su, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır ve Mera Daire Başkanı Mesut Akdamar, daire amirleri ve Yenitaşköprü köyü halkı katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu mera hakkında bilgiler verdi.

Vali Ali İhsan Su, tarım sektörünün önemli olduğunu belirterek "Düzce sadece turizmde, sanayide, ticarette öne çıkmış bir il değildir. Aynı zamanda tarımda da önemli değerleri olan bir iliz. Fındık üretiminde alan olarak Türkiye 6.'sı, üretim olarak Türkiye 5.'siyiz. Yine et tavuğu üretiminde, yumurta üretiminde, kültür mantarı üretiminde, bal kabağı üretiminde, manda varlığında ilimiz hatırı sayılır önemli ölçekte değerlere sahiptir. Tüm bunların yanında büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığında çok önemlidir. İlimizde yaklaşık 66 bin 111 büyükbaş hayvan vardır, bunların yetiştirilmesi için en önemli girdi yemdir. Hayvan yetiştiricilerin en çok para harcadıkları konuların başında yem gelmektedir. Hayvanların iyi beslenmesi, hem süt üretiminin artırılması, hem et üretiminin artırılması iyi beslenmesine bağlıdır. İyi beslenmek iyi yem kullanmakla olur. İşte bugün bu tür meraların açılışını gerçekleştiriyoruz ki, vatandaşlarımız daha az maliyetle, daha az girdiyle daha çok üretim yapsınlar. Bu gün burada 150 dönüm ıslah edilmiş merayı hizmete açacağız. Burada 340 dönüm alandan 150 dönümünü ıslah ettik, bu meraların çoğaltılması ve daha fazla mera ıslah edilmesi için gerekeni yapıyoruz ve yapacağız. Bu meranın bu köyümüze, ilimize, çiftçilerimize, köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Yenitaşköprü İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisini protokol üyeleri ve katılımcılar beğeni ile izlediler.

Vali Su, resim ve şiir yarışmasında ilk üçe giren Yenitaşköprü İlköğretim okulu öğrencilere tablet hediye etti. Protokol tarafından kurdele kesilmesi ile program mera açılış töreni sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevai Arslan Ak Parti Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title