Haberler

Düzce'de "Kusursuz Kafe" Projesi Tanıtıldı

Türkiye Beyazay Derneği, Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED) iş birliğinde kentteki engellilerin toplumsal hayata katılmaları amacıyla hazırlanan "Kusursuz Kafe" projesi tanıtıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ferruh Kaledibi, kentteki bir restoranda düzenlenen "Kusursuz Kafe" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, engellilerin iş hayatına ve topluma kazandırılması için kamu yararına çalıştıklarını söyledi.

Engelli gençlerin bu kafelerde sosyal hayatı öğrendikten sonra yaşamın her ayağında özgüvenleriyle yer aldıklarını anlatan Kaledibi, şöyle devam etti:

"Beyazay, bu tip projelerden önce araştırma yaptı. Toplumun yüzde 70'i komşusunun engelli olmasını istemiyor. Yüzde 50'lik bir kesim, engelli eğitimlerinin kendi evlerinde yapılmasını istiyor. Yüzde 80'i iş hayatını evde sürdürmek istiyor. Yapılan araştırmaların en sevindirici kısmı, toplumumuzun yüzde 87'si engelli ile nasıl iletişime geçeceğini öğrenmek istiyor."

"Engellerimizi saklamak bizi hiçbir yere götürmez"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Türkiye'nin bazı illerinde "Down Kafe" olarak hayata geçirilen projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca desteklendiğini ve 220 bin avro hibe sağlandığını belirterek "Burayı kuran bakanlık, Düzce Belediyesi, sivil toplum kuruluşları olarak biziz ancak yaşatacak olan sizlersiniz." dedi.

Engelli çocukların bu kafede daha sosyal olacaklarına inandığını vurgulayan Keleş, şunları söyledi:

"Hayata daha fazla katılacaklar. Onları hayata katmamız lazım. Ben de 25 yaşında bir spastik özürlü gencin babasıyım. Engelli ailesi olmak zordur. Bu engellerimizi evlerde saklamak ya da yokmuş gibi kabul etmek bizi hiçbir yere götürmez. Toplumun içerisinde yüzde 20'ye yakın engelli olduğunu biliyoruz. Bu insanlarımızı bir şekilde hayata entegre etmemiz gerekiyor. Bir şekilde yaşadıkları hayattan zevk almalarını, mutlu olmalarını sağlamamız lazım. Bunun için de bu tür projelere çok ciddi ihtiyacımız var."

Proje koordinatörü Mine Üçüncü'nün sunum yaptığı toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve kurum müdürleri ile engelli aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Keleş Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title