Haberler

Düzce'de İstinat Duvarı Evin Üzerine Yıkıldı

Düzce'de istinat duvarının çökmesi sonucu bir ev kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler köyü mevkisindeki istinat duvarı, yolun alt kısmındaki Aysun Başar'a ait iki katlı evin üzerine yıkıldı. Çökme sonucu ev kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezini ilçeye bağlayan yolda kayma meydana geldiğini söyledi.

Karayolları ve AFAD ekiplerinin kaymanın olduğu bölgede inceleme yaptığını anlatan Şener, şunları belirtti:

"İlçeye bağlanan üstteki yolun kenarında bulunun istinat duvarının çökmesi sonucu eve zarar verdi. İstinat duvarının komple yıkılma tehlikesi bulunduğundan evlere girilmesine izin vermiyoruz. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmamız yok. Sadece evin birinde maddi hasar var. Yarın hemen yolun üst kısmı boşaltılıp, duvar arkaya doğru yıkılacak. Duvarın eve doğru yıkılma tehlikesi ortadan kaldırılmış olacak. Bu çalışmalar tahmini bir iki gün sürecek, sonrasında evdeki hasar tespit çalışmaları yapılacak. Evler oturulamayacak durumda ise biz ailelere kalacak yer temin edeceğiz. Çalışmalar tamamlanıncaya kadar akrabalarında kalacaklarını beyan ettiler. Şu anda evlere girilmesine izin vermiyoruz. İki gün sonra evlere girilip eşyalar alındıktan sonra biz ailelere kalacak yer temin edeceğiz gerekirse kiralarını karşılayacağız. En azından burada çalışmalar tamamlanıncaya, yaz aylarına kadar onları mağdur etmemiş olacağız."

Şener, dört evin tehlike altında olduğunu aktararak, ev sahiplerini konutlara girmemeleri konusunda uyardıklarını belirtti.

Şener, yolun bir şeridinin tedbir amaçlı kapatıldığını, trafiğin İçmeler köyünden sağlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gölyaka İçmeler Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title