Haberler

Düzce'de İlk Kez Uygulanacak

Güncelleme:

Düzce Belediyesi bu yıl karla mücadelede ilk kez dik rampalar ve kaldırımlarda karı eriten solüsyon kullanacak. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, karla mücadeleye hazır oldukları belirterek "İnşallah bu sene Düzcelilere çilesiz bir kış yaşatacağız" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kurmayları ile birlikte Çamköy Mahallesinde bulunan Düzce Belediyesi şantiye alanında karla mücadelede görev yapacak olan ekiple bir araya geldi. Karda kullanılacak araçları kontrol etti.

KARLA MÜCADALEYE HAZIRIZ

Belediye Başkanı Keleş, Düzce Belediyesi olarak bu sene karla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını belirterek "Bugün itibariyle karla mücadele konusunda aktif çalışmaya başlıyoruz. Artık yavaş yavaş kar beklentisi oluştu. Meteorolojiden aldığımız rapora göre Aralık ayı sonlarına doğru kar yağışları başlayacak. Düzce Belediyesi olarak öncelikle 5 tane yeni kar küreme araçlarını filomuza kattık. Yeni kar bıçağı ilave ettik. Yine aynı şekilde diğer araçlarımızı bakım onarıma aldık" dedi.

DÜZCE'DE BİR İLK

Başkan Mehmet keleş, bu sene ilk kez Düzce'de karla mücadelede solüsyon kullanacaklarını işaret ederek "Özellikle kalıcı konutlarda bazı noktalarda dik rampalarda. Düzce Merkezde kaldırımlarda tuz yerine eritici solüsyon kullanacağız buda ilk kez olacak. Düzce Belediyesi olarak kar mücadelesine hazırız diyoruz. Ekip olarak hazırız. Yine tam donanımlı bakım onarım aracı hazırladık bütün bu filomuzun ihtiyaçlarını karşılamak üzere. Şu anda yaklaşık 20'ye yakın araçla karla mücadeleye hazır haldeyiz. İnşallah bu sene Düzce'de hemşehrilerimiz hiçbir şekilde sıkıntı çekmeyecekler" diye konuştu.

KALDIRIMLAR KAYMAYACAK

Başkan Keleş, özellikle kış aylarında kaldırımlara döşenen doğal taşların kaymaması için tedbir aldıklarını belirterek "Düzce merkezde daha önce döşemiş olduğumuz doğal taşlar üzerinde kayma problemleri vardı. Bununla ilgilide uzun bir zamandan beri çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarda biliyorsunuz mermerlerin büyük bir kısmını tırtıkladık. Hatta 15 gün önce yeni bir makine daha alınması yönünde talimat vermiştik. Oda çalışmaya başladı. Önümüzdeki günlerde kar yağdığında tedbir amaçlı 3 tane tuzlama aracımız ile çalışmalar başlayacak ve yine 25 ton alımını gerçekleştirdiğimiz solüsyon kullanılacak. Kar yağdıktan sonra karla mücadelede araçlarımız ciddi anlamda hazır. Hem kar yağmadan önce alınacak tedbirlerle ilgili hem de kar yağdıktan sonra yapılacak çalışma ile alakalı hem donanım açısından hem araç gereç açısından hem de personel ekipman açısından tam hazırız. İnşallah bu sene Düzcelilere çilesiz bir kış yaşatacağız" şeklinde konuştu.

KARLAR TAŞINACAK

Belediye Başkanı Keleş, özellikle kent merkezinde ki ana arterlerde yol kenarlarına biriken karların taşınacağını ifade ederek "Elimizden geldiğince karları özelikle şehir içerisinde ana bulvarlarda biriken karları dışarı alanlara taşıma noktasında çalışma olacaktır" dedi.

Başkan son olarak karla mücadelede Başkan yardımcısı Şemsettin Yenersoy başkanlığında kiriz merkezi oluşturduklarını ve merkezin geceli gündüzlü çalışacağını bildirdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Yakup Keleş Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title