Haberler

Düzce'de Heyelan Nedeniyle Bir Ev Yıkılma Tehlikesi Altında

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Altundal ailesine ait ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Aile, duvarlarında büyük çatlaklar oluşan evi boşaltmak zorunda kaldı.

Düzce'de yoğun kar yağışı sonrasında karların erimeye başlamasıyla birlikte heyelanlar yaşanmaya başladı. Kaynaşlı ilçesi Tavak Köyünde Ata Altundal'a ait evde toprak kayması sonucunda büyük hasar gördü. Evin altında bulunan odunlar evin yıkılmasını önledi.

Gülbahar Altundal, evde misafirleri ile birlikte oturdukları sırada bomba gibi bir şeyin patladığını belirterek, "Ben hemen sıçradım, kalktım kapının önünde teneke vardı o düştü her halde diye düşündük. Gece yatarken, bir daha bir şey oldu. Böyle titreme gibi yerin altı sallanıyor. Deprem oluyor sandım. Sabah gördüğümüzde ise ikimiz de hem ağladık hem baktık. Durulacak gibi değil can tatlı. Bu ev iki kere deprem gördü hiçbir şey olmadı, bunda yıkıldı. Ben kurban olayım depreme Allah'ın verdiğine. Yeni bu depremden fena oldu bize" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Hasan Ergin de yaşanan olay sonrasında ailenin yanına gelerek yardımcı olmaya çalıştı. Ergin, "Bundan sonra İl Afetten verilecek karar doğrultusunda ne yapılacak. Buna bakacağız. Ev durulacak vaziyette değil. Aileye başka bir yer tedarik edeceğiz" diye konuştu.

Heyelan nedeniyle yaklaşık 1 metrelik çökmeler meydana geldi. Yaşlı karı kocanın olduğu oturduğu evin merdivenleri bile havada kaldığı görülüyor. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaynaşlı Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title