Haberler

Düzce'de Çevre Kirliliğini Önleme Çalışmaları

Düzce Belediyesi tarafından inşaatlarda can güvenliği ve çevre düzeninin sağlanması amacıyla taahhütname zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentteki inşaat çalışmalarının çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İnşaat çalışmaları esnasında inşaat alanının etrafı çevrilmediği ve çevre konusunda gerekli duyarlılık gösterilmediği, inşaatın bulunduğu cadde ve sokaklarda görüntü ve çevre kirliliği oluştuğu saptanmıştır. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bir proje geliştirilip inşaatlarda can güvenliği ve çevre düzeni açısından, inşaat ruhsatı için gerekli belgeler arasına 'Çevre Taahhütnamesi Belgesi' de eklendi."

İnşaat yapmak isteyen kişi ve firmaların yeni uygulama çerçevesinde belge alması gerektiği kaydedilen açıklamada, firmaların inşaat çalışmalarına başlamadan önce çalışma alanını uygun yükseklikteki bariyerle yükseltmesi gerektiği ve Temizlik İşleri ekipleri ile irtibata geçilip temizliğin sağlanacağı aktarıldı.

Açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğünce rutin periyotlarla uygulamanın takibi yapılarak inşaat faaliyeti sırasında oluşabilecek ve çevreye rahatsızlık verilebilecek tüm olumsuzlukların giderileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title