Haberler

Düzce'de 51. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Güncelleme:

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de 51. Kütüphaneler Haftası İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de 51. Kütüphaneler Haftası İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törende kitap ve kütüphanenin önemine dikkat çekildi.

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen Kütüphaneler Haftası kutlama törenine Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan, Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

11 BİN ÜYEYE ULAŞTI

Hafta kutlamaları nedeni ile açılış konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Abdullah Bilgin, "Bu sene 51. Kütüphaneler haftasını kutluyoruz. Kütüphaneler bilgiye ulaşılması noktasında bilgi kaynaklarını koruma altına alan ve gelecek nesillere aktaran en önemli kurumlardır. Kütüphanenin işlevi günümüz bilgi çağında da önemini arttırmıştır. Dolayısı ile Türkiye'de halk kütüphanelerine yüklenen yükümlülüğün geliştirilmesi gereksinimi doğmuştur. Kütüphaneler toplumsal gelişmeyi hedefleyen kurumlardır. Halk kütüphaneleri modernleşme sunmanın gereksinimleri gerekeni gelişim göstermektedir. 2008 yılına kadar Düzce Halk Kütüphanesi tek katli binada hizmet vermekteydi. 2008 yılında bu binaya taşınarak 44. kütüphaneler haftasını kutladık. Düzce'miz yeni binasında kaliteyi arttırdı üye ve okuyucu sayısında artış sağladık. 2008 yılında 17 bin 500 olan kitap sayımızı 56 binlere, üye sayısı 476 iken 11 bine ulaşmıştır. Bu artışları devam ettirmeye çalışacağız daha zengin materyal sayısı ile hizmet sunacağız. 2013 yılında kütüphanenin modernleşme edildi ve hizmetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bizim hedefimiz daha çok okuyan toplumlar elde etmektir. Bu çabalarına ailede anne ve babaların okullarda öğretmenlerin kütüphaneden faydalanması çocuk ve gençlere iyi örnek teşkil etmeleri çocuklarımıza örnek olacaktır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, "2003 yılında 5 vilayete yapılan kütüphane projesinden birisini Düzce'ye kazandırıldı. 2007 yılında Düzce Halk Kütüphanesi Düzcelilere hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

MODERN BİR KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ

Vali Yardımcısı Kazım Karabulut ise, "Bugün ülke çapında 51. kütüphane haftasını kutluyoruz. Düzce'de okuyucuların ihtiyacını karşılayacak çağdaş bir yapıya kavuşturulmuştur modern bir kütüphane olmasının sevincini yaşıyoruz. Türk milleti olarak çok okuyan bir toplum değiliz. Bu nedenle kütüphanelerden yararlanılan bir toplum değiliz. Maalesef kütüphaneler birkaç öğrencinin sadece araştırma yeri haline gelmiş durumda. Oysa ki gelişmiş ülkelerde kütüphane, kütüphanecilik yaşam tarzı anlamına gelmiş. Üzerimizde ki ölü toprağını atmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz toplumu bilmek okumaktan geçer. Çok okumalıyız. Aksi halde ülkemizi ve dünyamız geçmişimizi ve günümüzü layık ile anlamamız mümkün olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kütüphaneler Haftası nedeni ile anaokulu öğrencilerin hazırladığı eserlerin sergilendiği, mini sergi gezildi. Kütüphaneler Haftası pastasının kesilmesi ile tören son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Karabulut Abdullah Bilgin Mahir Arslan Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title