Haberler

Düzce BESYO Yetenek Sınavı Başvurularında Zirveye Çıktı

Güncelleme:

Düzce Üniversitesi BESYO bu yıl özel yetenek sınavına başvuran 662 öğrenci ile Türkiye'nin en fazla tercih edilen üniversitelerinden biri oldu.

Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bu yıl özel yetenek sınavına başvuran 662 öğrenci ile Türkiye'nin en fazla tercih edilen üniversitelerinden biri oldu. Sonuçların aynı gün açıklandığı sınavlara 84 milli sporcu başvururken, bunlardan 42'si vize aldı.

BESYO, MİLLİLERİN GÖZDESİ HALİNE GELDİ.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, gerçekleştirilen yetenek sınavının ardından açıklamalarda bulundu.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, "Adaylarımız 14 Temmuz 2014 tarihinde 662 kişi Üniversitemiz BESYO'ya girebilmek için ter döktü. Sınavların bitimi ile birlikte aynı gün içinde sınav sonuçlarını açıklayarak değer üreten üniversitemize yerleşen adayları belirledik. Spor Özgeçmiş Puan Tablosu ile sporculuk özgeçmişlerinin ÖSYM'nin ilgili formülünce değerlendirmesi ile Antrenörlük I. ve II. Öğretimin bütün kontenjanlarını doldurduk" dedi.

"ÖZEL YETENEK SINAVI İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI OLARAK İZLENDİ"

Adayların birbirlerini kontrol edebilmeleri ve kimsenin kafasında soru işareti kalmaması için yerleştirmeye ait bütün verileri sonuçlar ile birlikte ilan ettiklerini ifade eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey,"Özel yetenek Sınavına velileri ile birlikte gelen adaylar, hazırlamış olduğumuz TV ünitesinden anlık izleme fırsatı bulurken, gelemeyen aileler çocuklarını mobil ve internet üzerinden takip ettiler. Son derece açık ve şeffaf bir sınav oldu" şeklinde konuştu.

"YERLEŞTİRMEYE AİT BÜTÜN PUANLAR İLAN EDİLDİ"

Birçok üniversitenin sadece yerleştirme puanını ilan ettiklerine dikkat çeken Karacabey, "Aday kendisinin ve rakiplerinin nerelerden puan aldığını göremezken, Üniversitemizin şeffaflık ilkesi gereği bütün veriler kayıt öncesi ve sonrası ilan edildi. Türkiye'nin en açık ve tartışmasız sınavını gerçekleştirmekten son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE EN FAZLA MİLLİ SPORCU BAŞVURUSU DÜZCE BESYO'YA YAPILDI"

Yüksekokul Müdürü Kürşat Karacabey, yaklaşık 80 milli sporcunun ter döktüğü sınavda 41 milli sporcunun Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olmayı hak ettiğini belirterek, "Düzce ilinde spor kültürünün yaygınlaştırılması noktasında, alanlarında başarılı sporcuların üniversitemize kazandırılması için ortaya koymuş olduğumuz vizyon doğrultusunda emin adımlar ile ilerliyoruz. BESYO'nun gelişmesiyle birlikte ilimiz de bütün branşlarda iddialı bir konuma gelecektir. Yapılan sınavların ardından Üniversitemiz, en fazla Milli Sporcu yerleşen Üniversite olma özelliğini kazanmıştır" diye belirtti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Kürşat Karacabey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title