Haberler

Düzce Belediyesi Ocak Ayı 2. Birleşimi

Güncelleme:

Düzce Belediye Meclisi Ocak ayında 2. kez bir araya geldi.

Düzce Belediye Meclisi Ocak ayında ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda 32 gündem maddesi karara bağlandı.

Düzce Belediye Meclisi, Ocak ayı ikinci birleşimini Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlığında gerçekleştirdi. 32 maddelik gündemle gerçekleşen toplantının birinci gündem maddesinde Çavuşlar Mahallesi, Orhangazi Yörükler Mahallesi, Şehit Bayram Gökmen Mahallesi, Şehit Murat Demir Konuralp Mahallesi ve Kiremitocağı Mahallesinde belirlenen noktalarda parsel satışının gerçekleşmesi için Belediye Encümenine oy çokluğuyla yetki verildi.

Gündemin 5. maddesinde Düzce Üniversitesi yakınlarındaki Eski Yörükler Köyü mezarlığının imar planına dahil edilerek şehir merkezindeki mezarlıklara uygun olarak yeniden düzenlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 9 maddesinde yer alan Cedidiye Mahallesindeki mevcut imar planında konut alanı olarak gözüken yerin yurt alanı olarak düzenlenmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi. Onuncu maddede ise Hamidiye Mahallesinde mevcut imar planında konut alanı olarak düzenlenen yerin Kuran Kursu olarak düzenlenmesi ile ilgili vatandaştan gelen talep oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 11. maddesinde, Sallar Mahallesi 183 parselde bulunan ve belediyeye tahsis edilen alanın ağaçlandırılarak mezarlık olarak düzenlenmesi oy birliğiyle karara bağlandı.

Şehit Bayram Gökmen Mahallesinde Düzce merkez ile Akçakoca'yı karayolunu bağlayan alandaki parsellerde sosyal tesis, konut ve özel eğitim alanı tahsisi ise oy birliğiyle kabul edildi.

KIZILAY'A AİT ALAN TİCARET ALANI OLARAK ONAYLANDI

24. maddede ise Konuralp Mahallesinde Türk Kızılayına ait olan parselin ticaret alanı olarak tahsis edilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Konuralp Mahallesi 4475 parselde yer alan ve mevcut imar planında tesis alanı olarak gözüken yerin ticaret tesis alanı olarak düzenlenmesine oy birliğiyle karar verildi. 26. gündem maddesindeki Konuralp 4587 parselin LPG istasyonu olarak düzenlenmesini içeren madde bir sonraki birleşime ertelendi. Beçi Yörükler Köyü, Hatipli Ketenciler Köyü ve Sinirci Köyü ile ilgili mücavir alan talebi ise oy birliğiyle kabul edildi.

2015 yılının ilk birleşiminde İmar Komisyonuna ertelenen plan hükmü değişikliği oy çokluğuyla, çatı katları ve ilave katlar için ek süre talebi de oy birliğiyle reddedildi. Gündemin son maddesinde yer alan Toprak Koruma Kurulu kararında belirtilen parsellerde belediyenin kamu yararı kararı alması ile ilgili gündem maddesi ise oy çokluğuyla meclisten geçti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Orhangazi Konuralp Yerel Haberler

title