Haberler

Düzce - Bakan Özlü: Düzce'de Abant Gölü Kadar Gölümüz Olacak

Bakan Özlü: Düzce'de Abant Gölü kadar gölümüz olacakBİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de Efteni Gölü'nü 300 hektarın üzerinde bir göl haline getireceklerini belirterek, "Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar gölümüz olacak" dedi.

Bakan Özlü: Düzce'de Abant Gölü kadar gölümüz olacak

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de Efteni Gölü'nü 300 hektarın üzerinde bir göl haline getireceklerini belirterek, "Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar gölümüz olacak" dedi.

Bakan Özlü, Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan yeni terminalin açılışını yaptı.. Törene Bakan Özlü'nün yanında Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı. Törende konuşan Bakan Özlü, 1 yıl içinde Düzce'de yaptıkları hizmetleri anlattı. Kentin gelişiminde önemli yere sahip olacak yeni projeler hakkında da bilgi veren Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Efteni Gölü ile ilgili bir projemiz var. Burayı 300 hektarın üzerinde bir göl haline getiriyoruz. Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar bir gölümüz olacak. Belediye Başkanımız Mehmet Keleş konuşmasında, Düzce'ye bir liman gerektiğini söyledi. Biz de bunun için çalışıyoruz. Geçen hafta Akçakoca'da bir toplantı yaptık. Akçakoca çok güzel bir ilçemiz. Akçakoca Düzcesiz, Düzce Akçakocasız düşünülemez. Akçakocalı balıkçılarımızın barınağı var ama yetersiz. Akçakocalı balıkçılar için bir proje hazırladık, mevcut barınağın çok daha kapsamlısı olacak. Burada ticari anlamda bir alan da olacak. Yaklaşık bir yıldır Ulaştırma Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor. 21 Kasım'da proje ihalesi yapılacak. Bir konumuz arıtma tesisi. Bugün DSİ Yatırımlar Genel Müdürü ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıdan sonra Genel Müdürümüz Düzce'yi gezdi ve arıtma tesisi için çalışmalara başladı. Düzce ve ilçelerini de kapsayan bir arıtma tesisini şehrimiz kazanacak."

Konuşmanın ardından protokol üyeleri otogarı gezerek yazıhane sahiplerinden bilgiler aldılar. Bakan Özlü, daha sonra bir kafenin açılışını yaptıktan sonra Düzce'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Keleş Faruk Özlü Akçakoca Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title