Haberler

Duygu Hemşirenin Öldüğü Ambulans Kazasında İhmal İddiası

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde geçen 19 Aralık günü meydana gelen ve acil tıp teknisyeni 21 yaşındaki Duygu Duman'ın yaşamını yitirdiği ambulans kazasının soruşturması tamamlandı.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde geçen 19 Aralık günü meydana gelen ve acil tıp teknisyeni 21 yaşındaki Duygu Duman'ın yaşamını yitirdiği ambulans kazasının soruşturması tamamlandı. Kazada yaralanan diğer hemşire Gülcan Demiroğlu, ambulansın eski olduğunu, emniyet kemeri bulunmadığını ve kazadan 2- 3 gün önce bu durumu başhekime bildirdiklerini iddia etti.

Kulp İlçesi'nde 19 Aralık 2014 günü 21 FE 672 plakalı 112 Acil Servis ambulansının devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, acil tıp teknisyeni Duygu Duman öldü, aracın sürücüsü Fırat Elçek ile acil tıp teknisyeni Gülcan Demiroğlu yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, ambulans sürücüsü 33 yaşındaki Fırat Elçek hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede ambulansın şoförü Fırat Elçek'in bir şirketin personeli olduğu ve hizmet alımı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü'nde ambulans şoförü olarak çalıştığı belirtildi. Olay günü Elçek'in ambulans ile seyir halindeyken aracın takla attığını belirten savcı, sürücünün alkolsüz olduğunu belirtti. Kazada Duygu Duman'ın hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede kazada Gülcan Demiroğlu'nun basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ölçüde yaralandığı, vücudunda kemik kırığı meydana geldiği ve hayati tehlike geçirdiği kaydedildi.

AMBULANS ESKİYDİ VE EMNİYET KEMERİ YOKTU

İddianamede yaralanan acil tıp teknisyeni Gülcan Demiroğlu'nun da ifadesine yer verildi. İfadesinde Kulp ilçesi 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda çalıştıklarını belirten Demiroğlu şöyle dedi:

"Ambulansta emniyet kemeri yoktu. Ambulans zaten eski bir araçtı. Duygu olaydan 2- 3 gün önce 112 Diyarbakır Başhekimi Ömer Çelik'e ambulansta emniyet kemeri bulunmadığını sözlü olarak bildirdi. Ambulansın arkasında iki adet sağlıkçı koltuğundan bir tanesi açılmıyordu. Bu nedenle Duygu ile aynı koltuğa oturarak görev yapıyorduk. Kaza sırasında ambulansta hasta olmadığı için önde oturduk. Araç bir anda sağa ve sola yalpalayarak sol taraftan uçuruma düşüp takla attıktan sonra durdu. Aracın hızını bilmiyorum. Ambulans hasta nakli için uygun bir araç değildi. Bu ambulansı 112'ye veren kişilerden şikayetçiyim."

SAVCILIK: EMNİYET KEMERİ VAR

İddianamede, kaza yapan ambulans üzerinde yapılan incelemede önde bulunan iki kişilik koltukta emniyet kemerinin mevcut ve çalışır olduğu, hasta kabininde bulunan koltuklardan birinin ise çalışmadığı kaydedildi. İddianamede, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre, sürücü Fırat Elçek'in seyrini aracın teknik özellikleri ve yol şartlarına göre ayarlamadığı ve mahal şartların üzerinde bir hızla seyrettiği, kazanın da bu nedenle meydana geldiği ifade edildi. Adli Tıp Raporu'nda Fırat Elçek'in asli kusurlu olduğu, yaşamını yitiren Duygu Duman ile yaralanan Gülcan Demiroğlu'nun da emniyet kemeri takmamak suretiyle dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davrandıkları için kısmi kusurlu oldukları belirtildi. Aracın lastiğinin ise kazadan önce mi, sonra mı patladığının tespit edilemediği kaydedildi.

AMBULANS SÜRÜCÜSÜ: 24 SAAT NÖBET TUTTUM

Sürücü Fırat Elçek iddianameye yansıyan ifadesinde 24 saatlik nöbet tuttuğunu söyleyerek kendini şöyle savundu:

"Nöbet bitimi ambulansı teslim etmek için yola çıktık. Seyir halindeyken arka sağ lastiğin patladığını hissettim. Aracın savrulması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attım. Aracın hızı 80- 90 kilometreydi. Kaza sırasında yerler yağmur nedeniyle ıslaktı. Ben 6 ay önce ambulans şoförü olarak işe başladım. Kaza sırasında benim emniyet kemerim takılıydı. Ancak Duygu ve Gülcan'ın kemeri takılı değildi."

Sürücü hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame Diyarbakır 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Diyarbakır Kulp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title