Haberler

Düşük Karbon Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Güncelleme:

SÜT-D'nin Türkiye'de bir ilke imza atarak düzenlediği 'Düşük Karbon Kahramanları' yarışmasının ödülleri II. İstanbul Karbon Zirvesi'nde sahiplerini bulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Düşük Karbon Kahramanları' yarışmasına 28 projenin aday olduğunu belirterek, "Ödüller, 2-3 Nisan'da düzenlenecek II. İstanbul Karbon Zirvesi'nde sahiplerini bulacak" dedi.

Prof. Dr. Karaosmanoğlu, "Düşük Karbon Kahramanları" yarışmasının sadece sonunda ödül kazanılacak bir etkinlik olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizerek, SÜT-D'nin misyon ve vizyonuna uygun kurum ve kuruluşlarının isimlerinin daha sık duyulması açısından da önem taşıdığını söyledi.

-Marifet, iltifata tabidir-

Üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"SÜT-D olarak bizler, ülkemiz için önemli bir ilk olan bu ödül ile iklim değişikliği ve karbon yönetiminin doğru anlaşılması adına büyük bir başlangıcın önemli bir adımını atıyoruz. Bugüne kadar 'Düşük Karbon Ekonomisi Yol Haritası' ile kurumların ilerlemesi ve sürdürülebilir iş kültürünün yaygın bir etkiye ulaşabilmesi adına sivil gücümüzü tümüyle ortaya koyduk."

-28 proje ödül için yarışacak-

Prof. Dr. Karaosmanoğlu, yarışmanın topluma ve hedef sektörlere ulaşmak için son derece doğru bir araç olduğuna dikkati çekerek, "Yarışmamıza 3'ü yabancı, 28 proje aday oldu. Başvuru yapanlar arasında yerel yönetimlerden sivil toplum örgütlerine, firmalardan özel kişilere kadar geniş bir yelpaze söz konusu. Şuan için değerlendirme sürecinin sonundayız. Sadece aday firmaların değil, konuya ilgi duyan herkesin sonuçları merakla beklediğini biliyoruz. Değerlendirme sürecinin ardından kazananları 2-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek II. İstanbul Karbon Zirvesi'nin ilk gününde açıklayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title