Haberler

Düşük Fiyat, Nar Ağaçlarını Söktürdü

Yılda yaklaşık bin 500 ton Hicaz narının üretildiği ve önemli bölümünün ihraç edildiği İncirliova ilçesinde, bu yıl nar fiyatının düşüklüğü nedeniyle bazı üreticiler, nar ağaçlarını kökünden söktü.

Yılda yaklaşık bin 500 ton Hicaz narının üretildiği ve önemli bölümünün ihraç edildiği İncirliova ilçesinde, bu yıl nar fiyatının düşüklüğü nedeniyle bazı üreticiler, nar ağaçlarını kökünden söktü.

Nar üretiminin yoğun görüldüğü Hacialiobası Mahallesi'ndeki çiftçiler, ürettikleri narın tarlada alıcı bulamaması, gelen alıcıların da narın çürük olduğunu öne sürerek kilosuna 30 kuruş vermesine tepki gösterdi.

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, narın daha iyi fiyata satılması için soğuk hava deposunda saklanmasının şart olduğunu ancak üreticilerin buna imkanı olmadığından fiyatın 30 kuruşa kadar düştüğünü belirtti.

Düşük fiyat nedeniyle birçok üreticinin nar ağaçlarını söktüğünü söyleyen Kaykı, şöyle devam etti:

"Narı dışarıda fazla bekletemiyoruz. Çünkü çok çabuk bozulabilen bir üründür. Çiftçiler emeğinin karşılığını alamadığı için nar ağaçlarını kökünden çıkarıyor. Motorlu testereyle de odun haline dönüştürerek kış aylarında yakacak olarak kullanacaklar. Biz üretici olarak tarlada 30 kuruşa ürünümüzün kilosunu ancak satabiliyorken aynı ürün market reyonlarında 2 veya 3 liraya satılıyor. Üretici olarak 6 ay yüzüne bakıyoruz ama bir market gibi para kazanamıyoruz."

Kaykı, üreticinin özellikle narın çiçekli döneminde düzenli ilaçlama yapmadığı için bozulduğuna dikkati çekerek, üreticilerin bilinçlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Tarlasındaki nar ağaçlarını kesen üreticilerden Tufan Özkan ise her geçen yıl işinin biraz daha zorlaştığını üründen para kazanamadıkları için başka ürüne yöneleceğini, bu nedenle de nar ağaçlarını kestiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

İncirliova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title