Haberler

Rögardaki Havlama Seslerini Duyan Adam, Yavru Köpeğin Hayatını Kurtardı

Güncelleme:

Ankara'da boş arazideki 6 metre derinliğindeki rögara düşen yavru köpek, havlama seslerini duyan Mustafa İnkaya'nın yetkililere haber vermesi sayesinde kurtarıldı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki boş arazide kullanılmayan 6 metre derinliğindeki rögara düşen yavru köpek, tarlasına giden Mustafa İnkaya sayesinde yaşama döndürüldü. İnkaya, duyduğu havlama sesi sonucu yavru köpeğin mahsur kaldığını görmesi sonucu kendi çasıyla çıkaramayınca yetkililere haber verdi. Belediye ve itfaiye ekiplerince mahsur kaldığı yerden çıkarılan yaralı yavru köpek ile bölgede bulunan 2 yavru köpek, Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürerek bakıma alındı.

HAVLAMA SESİNİ DUYUNCA RÖGARA BAKTI

Mustafa İnkaya, Yassıören Köyü'ndeki tarlasına giderken boş arazide kullanılmayan bir rögarın içinden havlama sesi duydu. Yaklaşık 6 metre derinliğindeki rögarın içine bakan İnkaya, burada yavru bir köpeğin mahsur kaldığını gördü. Kendi çabaları ile yavru köpeği çıkaramayan İnkaya, durumu hemen Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Belediye ve itfaiye ekipleri, 6 metre derinliğindeki rögara girerek, yavru köpeği mahsur kaldığı yerden kurtardı.


BÖLGEDEKİ 2 YAVRU KÖPEK DAHA BAKIMA ALINDI

Rögardan yaralı halde çıkarılan yavru köpek, Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Belediye ekipleri, bu sırada aynı bölgede başıboş halde dolaşan iki yavru köpek daha tespit etti. Bu iki yavru köpek de belediye ekiplerince bakım ve rehabilitasyon merkezine götürüldü. Burada muayene ve aşıları yapılan 3 yavru köpek, sahiplendirilmek üzere bakıma alındı.


''DOSTLARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ''

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokakta ve doğadaki yabani hayvanlara karşı duyarlı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.


''TÜM AŞILARI YAPILIYOR''

Dünya çapında hizmet kalitesine sahip Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sahip olduklarını belirten Başkan Ertürk, şöyle dedi: "Merkezimiz, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sunuyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor. Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşıları yapılıyor. Merkezimiz ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. Merkezimiz de bu doğrultuda gelişmiş ülkelerde bu alanda faaliyet gösteren emsalleriyle yarışacak boyuttadır. Bu 3 sevimli yavru köpeğimiz de burada bakıma alındı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yassıören Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title