Haberler

Mersin'de Kurtuluşun 92. Yıldönümü Kutlandı

Güncelleme:

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan trenin Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Mersin Garı'nda karşılanmasıyla başladı. Trenden inen muharip gaziler getirdikleri Türk bayrağını Güzeloğlu'na hediye etti.

Güzeloğlu, bazı Mersin milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu kent protokolü daha sonra kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

Buradaki törende Güzeloğlu, Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, yaptığı konuşmada, vatan sevgisini gençlerin kalplerinde yaşatmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bizlere düşen görev ise sizlere yakışır, çağdaş, demokratik ve özgürce yaşayacağınız ortamlar yaratmaktır. Geçmişteki onurlu direnişleriyle topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı şükranla anıyoruz" dedi.

Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin şiir okumasıyla sona eren törenin ardından Vali Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'in her geçen gün geliştiğini ifade ederek, "Bu coşku dolu günü yaşarken, başta Atatürk ve aziz şehitlerimiz olmak üzere ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna şehit olan herkese bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programında ise çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayrakları, temsili kağnılar, top ve tüfeklerle İstiklal Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek buradaki törenlere katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Basri Güzeloğlu Macit Özcan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title