Haberler

Duruş Bozukluğunu Düzeltmenin En Etkili Yolu Dorn Metodu

Güncelleme:

Dorn Metodu'nun Türkiye temsilciliğini üstlenen Çağla Yüksel, postür bozukluğunu düzelterek, insanların ağrısız ve huzurlu bir yaşama adım atmalarını sağlıyor.

Günümüzde büyükten küçüğe hemen herkeste, yanlış duruş ya da oturuş nedeniyle postür bozukluğu görülüyor. Gün boyu masa başında oturmak zorunda kalan bankacılar, sürekli ayakta duran öğretmenler, zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiren çocuklar, omurganın yanlış kullanımından doğan birçok sorunla karşı karşıya kalıyor.

Bedenlerimizde oluşan postür bozukluğunu Dorn Metodu ile düzeltmek mümkün.

Bilinçsizce yapılan hareketler, duruş bozukluğu tüm hayatı etkileyen ağrılara, hastalıklara yol açabiliyor. Duruş bozukluklarının ve omurgadaki bozulmaların büyük bir bölümü yanlış pozisyonda oturma, yatma ya da çalışma alışkanlığı nedeniyle gelişiyor. Dik durma ve düzgün oturma alışkanlığı, çocukluk döneminde kazanılmazsa ya da sonraki dönemlerde kaybedilirse, bozulmaya başlayan postür için gerekli önlem zamanında alınamazsa, ileri yaşta bel, sırt ve boyun ağrıları sıkça görülür. Çeşitli nedenlerle değişime uğrayan bedenlerimizi artık eski haline döndürmek mümkün. Dorn Metodu olarak adlandırılan yöntem Türkiye'de Çağla Yüksel tarafından uygulanıyor ve öğretiliyor. Çağla Yüksel'in "Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulma Yolları" isimli kitabında da anlattığı Dorn Metodu ile omur ve eklemlerdeki hizalanma, sıralanma düzenleniyor. Çağla Yüksel, kitabında detaylarıyla açıkladığı Dorn Metodu ile servet harcamadan, hiç kimseye bağımlı kalmadan, kişinin kendi kendine yapabileceği çok etkili ve kolay yöntemlerle hayatındaki fiziksel, zihinsel ve ruhsal problemlerinden kurtulmasını amaçlıyor.

Dorn Metodu Nedir?

Dorn Metodu; bedenimizin, maddi ve manevi hayatımızın şekillenmesinde ana unsur olan fiziksel beden dengesinin, kendi ellerimizle yeniden yaradılış dengesine getirilmesidir. Yani iskelet sisteminin tekrar dengeye alınmasıdır. Duruşumuzun düzeltilmesi, omurgamızın dosdoğru olması demektir. Bu durumda temelde tüm problemlerin başlangıcı olan bacak boyu farklılığı eşitlenecek, kalça dengelenecek, omurga ve tüm eklemler olması gereken yerine alınacaktır. Böylece bedende hem kan hem de enerjinin etkin dolaşımına izin verilecektir. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal dengeye gelmenin en hızlı, en kolay ve en basit yoludur. Dorn Metodu, bedenin bir anlamda tamir edilmesi yoluyla postürün dengeye getirilmesi tekniğidir. Bütün iskelet sisteminde komple eşitleme yapıldıktan sonra kan dolaşımı doğrulanacak, kan dolaşımı ile birlikte ilgili organlara daha çok oksijen gidecek ve oksijenle birlikte iyileşme devam edecektir. Kişi kendi kendine yardım egzersizlerine devam ettikçe bütün bedenin dengesini doğru tutmayı kendisi başaracaktır. Bu başarı ve hareketlerle birlikte iyileşme sürmeye devam edecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title