Haberler

Durulan; "Çocukların Görüşünün Alınmasını Önemsiyoruz"

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, "Kendilerini ilgilendiren konularda çocuklarımızın görüşlerinin alınmasına önem veriyoruz" dedi.07 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Gönül Durulan, çocukların iyi...

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, "Kendilerini ilgilendiren konularda çocuklarımızın görüşlerinin alınmasına önem veriyoruz" dedi.

07 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Gönül Durulan, çocukların iyi yetiştirilmesinin uluslararası ortak bir sorun olarak kabul edilmesi ile 1923 yılında Cenevre'de toplanan 40 ülkenin delegelerinin çocuk haklarını korumak üzere "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği"ni kurduklarını hatırlattı. Uluslararası bu kuruluşun Birleşmiş Milletler Örgütü'nün kurulmasını izleyen yılda UNICEF'e dönüştürüldüğünü belirten Durulan, "Birleşmiş Milletler Örgütü, çocuk sorunlarına dünya uluslarının dikkatini çekebilmek için çeşitli çalışmalar yapmış ve Örgüt Genel Ku¬rulu, 1954 yılında oybirliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etmiştir. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duyguların oluşması, çocukların daha iyi şartlarda yetiştirilmesi, korunması ve ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1959 yılında Çocuk Hakları Bildirisi'ni yayınlamıştır" diye konuştu.

Çocukların hayata hazırlanmasının önemine işaret eden Durulan, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik verdiğimiz tüm hizmetlerde çocuklarımızın yüksek yararını temel değer olarak benimsiyor ve kendilerini ilgilendiren konularda çocuklarımızın görüşlerinin alınmasına önem veriyoruz. Toplumun tüm kesimlerinde yer alan çocuklarımızın sahip oldukları yaşama, korunma, gelişim ve katılım haklarını kullanabildikleri bir dünya dileği ve çocuklarımıza yapacağımız yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır anlayışıyla tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü'nü kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title