Haberler

Dursunbey'e Yeni TOKİ İçin Çalışmalar Başladı

Güncelleme:

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaptığı temaslarda İlçeye kazandırılması planlanan birçok hizmet için görüşmeler gerçekleştirdi.


DOKTOR SIKINTISI BAKANA İLETİLDİ

Dursunbey'de yapmayı planladıkları bazı hizmetler için Ankara'da geçtiğimiz günlerde çeşitli ziyaretlerde bulunan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilk olarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'i makamında ziyaret etti. Dursunbeyle ilgili projeleri yakından takip eden Sadi Güven'e İlk olarak Dursunbey Devlet hastanesi ile ilgili yaşanan sıkıntıları ileten Başkan Bahçavan, Devlet Hastanesi başhekimi Haluk Özdemir'den talep ettiği fiziki eksiklikleri de YSK Başkanı Sadi Güven ile paylaştı. Dursunbey Devlet Hastanesinde ki 4 ana branşta sıkıntı yaşandığını belirten Başkan Bahçavan bu branşların Dahiliye, Çocuk, Cerrah ve Kadın Doğum doktoru olduğunu ifade etti. Bunun üzerine Sağlık bakanı Recep Akdağ ile bir görüşme gerçekleştiren YSK Başkanı Sadi Güven, Bakandan Dursunbey ile ilgili yaşanan sorunların kısa sürede çözülmesi ile ilgili söz aldı.

YENİ OKUL İÇİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ÖDENEK TALEBİ

Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir'den aldığı dosyayı da YSK Başkanı Sadi Güven ile paylaşan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey'de ihtiyaç duyulan İmam Hatip Ortaokulu yeni binası ve Dursunbey Endüstri Meslek Lisesinde yapılacak duvar çalışmaları ile ilgili ödenek talebi bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığını arayan YSK başkanı Sadi Güven Bakanlık özel kalemi Fatih Kaya ilgi görüşme sağladı. Bakan'ın Ankara dışında olduğu belirten Özel Kalem Müdürüne Dursunbey'le ilgili talepleri ileten YSK Başkanı Sadi Güven gönderecekleri dosyanın Milli Eğitim Bakanına iletilmesini rica etti.
DURSUNBEY'E 3. ETAP TOKİ İÇİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI
YSk Başkanı Sadi Güven ile yaptığı görüşmenin ardından TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile bir görüşme gerçekleştiren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey'e 3. Etap TOKi için çalışma yapılmasını talep etti. Bu talebi olumlu karşılayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a Dursunbey haritası üzerinden yapılması olası birkaç yer gösterildi. TOKİ Başkanı Turan olumlu görüşü sonrasında Balıkesir bölgesine bakan TOKİ İstanbul Hizmet binasına gerekli talebin yapılmasını söyledi. Bu ziyaretin ardından 24Ekim Pazartesi günü Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan ve Danışman mühendis Ahmet Cengiz İstanbul'a hareket ederek gerekli talebi hizmet binasına ilettiler.

BALIKESİR-AKBAŞLAR VE DURSUNBEY-TAVŞANLI ARASI YÜKLENİCİLER 2016 İÇİNDE BELİRLENECEK

Ankara'da son olarak Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile bir görüşme gerçekleştiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey -Tavşanlı arasında eksik kalan 88 kilometrelik kısmın ihalesi ile ilgili bilgi aldı. Bu yolun ihalesinin Yılbaşından önce yapılacağını ifade eden Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Haziran 2016'da yapılan Balıkesir-Akbaşlar arası ihalenin yüklenicisinin de yılsonuna kadar kesinleşeceği bilgisini aldı. Bu konu ile ilgili Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan ile de bir görüşme gerçekleştiren Başkan Bahçavan, Vekilin Afyon Kampında konuyu Bakana ilettiğini, Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan'ın da konunun takipçisi olduğunu ve bu yıl içerisinde bu yollarda yüklenicilerin belli olacağını belirttiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Ramazan Bahçavan Dursunbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title