Haberler

Dursunbey'den Kısa Kısa

Dursunbey Belediyesinin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale gezileri başladı.

Dursunbey Belediyesinin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale gezileri başladı.

Dursunbeyli kadınlardan oluşan oluşan 92 kişilik ilk kafile, Şehitler Anıtı önünden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan tarafından Çanakkale'ye uğurlandı.

Bahçavan, "Zaferin 100. Yılında Dursunbey'den Çanakkale'ye" adı altında düzenlenen tarihi ve kültürel gezide ilçedeki kadınları bir ay boyunca Çanakkale'ye götüreceklerini belirterek, "Bu kapsamda ilk kafile hareket etti. Çanakkale gezileri, bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Haftada 6 otobüs, Çanakkale'ye gidecek" dedi.

Bu yıl binlerce Dursunbeyli'ye Çanakkale ruhunu yaşatmak istediklerini dile getiren Bahçavan, "Kadınlarımıza Ecebat, Gelibolu, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Alçıtepe, Tabya ve siperler arasında milletin var olma mücadelesine tanıklık ettireceğiz. Çanakkale'de profesyonel gezi rehberlerince gün boyunca hem görerek hem de dinleyerek tarihi zaferle ilgili bilgilerini pekiştirecekler" diye konuştu.

Orman mühendisliği öğrencileri Dursunbey'e geldi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, teknik gezi için Dursunbey'e geldi.

Karaçamı ile ünlü Dursunbey'de ormancılık faaliyetlerini uygulamalı gözlemleyebilmek ve bilgi toplamak için gelen öğrenciler, Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, iki öğretim üyesi ve 29 öğrencinin katıldığı teknik gezinin Dursunbey ayağının bir, Balıkesir ayağının ise 2 gün sürdüğünü belirterek, "Herşey kitapta yazdığı gibi değil. Öğrencilerin bazı uygulamaları yerinde görmeleri çok önemli" dedi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir ise yaptıkları çalışmalardan öğrencilerin faydalandıklarını düşündüğünü ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bahçavan Çanakkale Zaferi Dursunbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title