Haberler

Dursunbey'de Yaklaşık 250 Koyun Telef Oldu

Dursunbey ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı kapalı besihanelerin çatılarının çökmesi sonucu 250'ye yakın koyun telef oldu.

Dursunbey ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı kapalı besihanelerin çatılarının çökmesi sonucu 250'ye yakın koyun telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Durabeyler Mahallesi'nde, merada Mehmet Çoşkun'a ait 600 koyun ve 450 kuzunun bulunduğu besihanenin çatısı, kar birikintisinin ağırlığına dayanamayıp çöktü. Hayvanlardan yaklaşık 250'si telef oldu.

Mahalle Muhtarı Nazım Kıray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İlçemizde 4 gündür kar aralıksız yağıyor. Kar yağışı nedeniyle mahalle sakinlerimizden Mehmet Çoşkun'a ait dam çöküyor ve hayvanlar çatının altında kalıyor. Olayı haber alır almaz yetkililere bilgi verdik. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesine ait araçlar ile jandarma hemen olaya müdahale etti. Mahallemizde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Meraya inmemiz mümkün değildi. Şimdilik 700'e yakın küçük baş hayvan kurtarıldı ve mahallede bulunan bir komşumuzun damına yerleştirildi. Şu an için 250'ye yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca kar o kadar çok yağdı ki komşumuza bile gidemedik. Şu an için hava kapalı ama kar yağışı yok. Yardımları için herkese çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Çoşkun Dursunbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title