Haberler

Dursunbey'de 'Online Mezarlık' Dönemi

Dursunbey Belediyesi, yenilenen internet sitesi üzerinden yeni bir uygulamaya imza attı.

Dursunbey Belediyesi, yenilenen internet sitesi üzerinden yeni bir uygulamaya imza attı. Oluşturulan 'Mezar Bilgi Sistemi' sayesinde vatandaşlar hem internet üzerinden hem de mezarlıkta bulunan bilgisayardan yakınlarının mezarlarına ve bilgilerine ulaşabilecek.

Geçtiğimiz ay yenilenen ve her geçen gün güncellenen Dursunbey Belediyesinin resmi sitesinde yeni bir uygulama hayata geçirildi. İlçe merkezindeki vefat eden yakınlarının kabir yerlerini bulmak için vatandaşların hizmetine sunulan yeni sistem birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Sistemi kullanmak isteyen vatandaşlar mbs.dursunbey.bel.tr adresinden, Belediyenin ana sayfasında bulunan üst menüden ve mezarlığın girişinde bulunan kiosk bilgisayardan yakınlarının mezar bilgilerine ulaşabilecekler. Kullanıcılar kolay bir arayüz sayesinde definlerinin ad ya da soyadlarını sistemde sorgulayarak yakınlarının bilgilerine ulaşıp, yaptıkları sorgulamanın çıktısını alabiliyorlar.

Sorgulamada vatandaşlar ayrıca mezarlık krokisi, mezar fotoğrafı ve mezarlık içi adres bilgilerine ulaşılabiliyor. Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlıktaki ada, yol, ve kapı numaralarda tabelalarla belirlenirken vatandaşlar yakınlarının kabirlerine kolaylıkla ulaşabilecekler. Mevcut mezarlıkta defin edilmiş yaklaşık 5 bin kişinin kaydı mezarlıktaki taşlardan okunarak sisteme girilirken, taşları okunmayan mezarlar ise sarı renkle bilinmeyen olarak işaretlendi. Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından güncellenen mezar bilgi sisteminde, yakınlarının bilgilerine ulaşamayan vatandaşlar başvuru yaparak yakınlarının bilgilerini güncelleyebilecekler.

Mezar bilgi sisteminin faaliyete geçmesinin ardından mezarlık girişinde bulunan kiosk'u inceleyen Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yakınlarının bilgilerini sorgulayarak mezar yön çıktısı aldı. Mezarlık vaziyet planı üzerinden yönlendirmeleri takip eden Başkan Bahçavan yaptığı açıklamada, "Belediyemizin web sayfasını yeniledik. Web sayfamızın içerisinde de mezarlık bilgi sistemi adı altında yeni bir birim oluşturduk. Vatandaşlarımız internet üzerinden sisteme girebildikleri gibi mezarlık girişindeki binamızda bulunan bilgisayardan ziyaret etmek istedikleri, rahmete gitmiş, mevtaların mezarlarını bulmak için sisteme girebilecekler. Daha önce mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi, duvar, yol, çeşme yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Şimdide yakınlarımızın kabirlerini kolayca bulabilmek ve onları ziyaret etmek açısından çok kolaylıkları beraberinde getiren bir sistemi hayata geçirdik" dedi.

Sistemin tanıtımını yapan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yenilenen web sitesi üzerinde güncellemelerin aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bahçavan Dursunbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title