Haberler

Dursunbey'de Et İşleme Tesisinin Temeli Atıldı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde mezbaha ve et işleme tesisinin temeli atıldı.

Balıkesir'in Dursunbey İlçesine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ile kurulacak olan Tamet Et Entegre tesisinin temeli atıldı. Dursunbey'e Tamet Et Mamülleri tarafından açılacak olan Mezbahane ve Et işleme tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel Atma törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Özçoban, İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı İsmail Yaşar, İl ve İlçe kurumlarında görev alan müdürler ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPART projesi ile yüzde 65 hibe desteği alan tesisin temel atma töreni Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlarken, temel atma töreninde Dursunbey'in ünlü Barana ekibi'de bir gösteri gerçekleştirdi. Firma sahibi Mehmet İlker söz alarak katılımcılara seslendi. İlker konuşmasında "Dursunbey Tamet Et Mamülleri A.Ş.nin açacağı Mezbaha ve Et Entegre Tesisinin Temel Atma Törenine hoş geldiniz. Bugün Dursunbey için hayvancılığın gelişmesi üretimin artması direk ve dolaylı istihdama katkı yapması yönünde bir dönüm noktası olabilecek. Şehrimiz adına çok önemsediğimiz bir projenin gerçekleşmesinin başlangıç noktasında olmanın huzuru içerisindeyim.Öncelikle temelini atacak olduğumuz bu tesisimize göstermiş oldukları ilgi, destek ve gayretlerinden dolayı başta Edip Uğur beyefendi olmak üzere sayın valimiz ve onun kontrolündeki Tarım ve kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu Balıkesir Koordinatörü sayın Dr. Mesut Filizciler ve Ekibine teşekkürlerimi arz ederim. Özelikle şunu belirtmek istiyorum ki; ilçemizde sizlerinde bildiği gibi bugüne kadar yatırım ve teşvik hizmetlerinden yararlanamamış veya yararlanmamış işsizliğin had safhaya ulaştığı ve en çok göç veren gelir düzeyi en alt sınırda olan bir ilçedir. Şuna inanıyorum ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bölgemizle özel olarak ilgilenmekte ve buranın hızla kalkınması için olağan üstü gayret sarf etmektedir. Bu amaçla da en yakın yardımcılarından olan kendini her alanda ispat etmiş çok değerli Edip Uğur Beyefendiyi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmemizi sağlamıştır.Sevgili Edip Uğur Beyefendi de tabii ki ve sayın valimizde her türlü yasal olan ilgi ve desteği bize göstermektedirler" dedi.

Konuşmaların ardından ise protokol toplu olarak butona basarak tesise ilk harcı attılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Edip Uğur Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title